„Užsisakiau veido kaukę iš Ali gruodį, gavau vakar. Išbandžiau. Nuotrauką drąsiai galite naudoti savo dukroms ar draugėms pagąsdinti“, – Facebook socialiniame tinkle rašė Agnė. Laimė, kad raudonumas netruko ilgai ir per porą valandų praėjo.

Delfi pasiteiravo makiažo meistrės, kosmetologės Noros Kiela, kaip išsirinkti tinkamą veido kaukę ir į kokias sudėtines dalis atkreipti dėmesį. „Aš, kaip kosmetologė su medicininiu išsilavinimu, galiu pasakyti, kad kaukes geriausia pirkti arba vaistinėse, arba pas kosmetologę specializuotuose salonuose. Tada žmogus bus garantuotas, kad ji bus saugi, o kosmetologas paaiškins, kaip ją naudoti. Aliexpress galima pirkti viską, išskyrus veido ir kūno priemones bei aparatus“, – sakė specialistė.

Anot jos, renkantis kaukę, pirmiausia reikėtų apsibrėžti, kokios norite – valomosios ar drėkinančios.
„Veidą valyti reikėtų net ir jautrios odos savininkėms bent jau kartą per savaitę. Į valomosios kaukės sudėtį gali įeiti kokios nors rūgštys, mechaninės dalelės. Dabar labai populiarios kaukės, kurios valo su anglimis, jos labai gerai absorbuoja riebalų perteklių. Tinka riebiai ir mišriai odai. Taip pat yra kaukės su cinku arba arbatmedžio ekstraktu, jos labiau tinka spuoguotai odai, turi antibakterinį efektą. Kaukės su glikolio ir salicilo rūgštimis nuima negyvas ląsteles ir įvairiausias bakterijas, bet tokių kaukių negalima daryti dažniau nei kartą per savaitę. Jos skirtos nuvalymui. Jei naudojate kaukes, kurias užsitepate ir jos sustingsta, svarbu neperlaikyti ir laiku nuvalyti. Jų sudėtyje dažniausiai yra etanolio, kuris džiovina odą, todėl sausos odos moterims jų nerekomenduoju“, – patarimais dalijosi kosmetologė.

Kita rūšis yra drėkinančios. Dėl šių bėdų dažniausiai neturėtų būti, jos tinka visų odos tipų savininkėms. „Dažniausiai pagrindinis jų komponentas yra hialurono rūgštis. Ji atstato odos hidrobalansą ir sulaiko drėgmę. Labai gerai, jei tokios kaukės sudėtyje yra terminio vandens. Taip pat – vitamino B5. Jis užlaiko drėgmę odoje. Labai naudingos kaukės su dumblių ekstraktais. Jos ne tik pridrėkina, bet ir aktyvina tarpląstelinį balansą, stimuliuoja kolageną odoje. Drėkinančias kaukes galima naudoti ir du kartus per savaitę. Nors, pavyzdžiui, korėjietės jas naudoja dar dažniau – kiekvieną dieną“, – pasakojo specialistė. Ji pataria visas kaukes daryti vakare, prieš tai gerai veidą nuvalius ir nušveitus. „Kitos dienos ryte būtinai patepkite veidą apsauga nuo saulės, kurios SPF ne mažesnis nei 30. Po kaukės viršutinis odos sluoksnis būna paveiktas, todėl reikia didesnės apsaugos nuo aplinkos poveikio“, – patarė N. Kiela.

Nora Kiela

Nagrinėjant kaukės sudėtį, reikėtų žiūrėti, kad tarp ingredientų nebūtų spirito, etanolio. „Kuo mažesnė sudėtis, tuo kaukė efektyvesnė. Kuo hialuronas parašytas aukščiau, tuo jo daugiau yra“, – sakė kosmetologė.

Dar vienas patarimas – naudoti kaukes pagal savo amžių. „Jei jums 20 metų, nereikia pirkti kaukės brandžiai odai. Jei jums 40 ir daugiau, galima rinktis kaukes su botokso efektu. Jos yra skirtos tiems, kurie daug mimikuoja, turi daug mimikos raukšlelių. Tokios kaukės truputį palygina odą ir suteikia biorelaksacinį poveikį. Šiek tiek atpalaiduoja raumenis. Be abejo, tai ne botoksas, todėl stebuklo tikėtis nereikėtų. Kaukės gali pastandinti odą, bet raumenų nepakels“, – sakė N. Kiela.

Brandžiai odai ji rekomenduojamos kaukes su vitaminu C, peptidais, niacinamidais, kurie paskaistina odą, retinodais, kurie mažina pigmentaciją. „Jei veidas paburkęs, naudokite kaukes su kaštono ekstraktu arba kofeinu. Šie ingredientai nuima paburkimą, išveda perteklinį vandenį iš odos“, – sakė kosmetologė.

Norint teigiamo efekto, visas kaukes ji pataria naudoti reguliariai: valančias – kartą per savaitę, drėkinančias – du kartus ar dažniau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)