Tačiau batai batams nelygu ir atsakymas – visai ne kainoje ar pavadinime. Neteisingi batai atsiliepia toli gražu ne tik jūsų pėdoms, nors, žinoma, ir joms. Netinkama avalynė gali apkrauti dar ir nugarą, kelius, klubus. Ji lemia sąnarių, raiščių bei sausgyslių problemas.

Medikai ir mokslininkai atranda begales sąsajų tarp pėdų ir likusio kūno sveikatos, net jei jos iš pirmo žvilgsnio – su pėdomis nesusijusios. Batai – svarbu. Atmestinai pažiūrėję į šį medžiagos ir gumos gabalą galite turėti problemų, kainuosiančių jums gerą savijautą, kuri be operacijų – kartais nesugrąžinama.

O ypač tai aktualu moterims, kurios ne tik dėl grožio savo kojas spraudžia į žmogaus pėdai nepritaikytus batus. Dar moterys savo pėdas aukoja visuomenės sukurtų grožio stereotipų vardan, dažnai sąmoningai pasirinkdamos per mažą batų dydį. Juk kažkas kažkada pasakė, kad maža moters pėda – neva dailesnė. Kokia to kaina? Kartais – nepataisomas pėdų sužalojimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją