– Dažnai girdime žodį feromonai. Papasakokite, kas tai yra?

– Feromonai tai – cheminiai junginiai, kuriuos gamina gyvų organizmų kūnas, norėdamas bendrauti su kitais tos pačios rūšies atstovais. Juos skleidžia gyvūnai, kurie turi tam specialiai skirtą organą, kuris juos apdoroja ir taip pagal skleidžiamą kvapą gyvūnai poruojasi. Žmonės yra jau stipriai evoliucionavę, ir poruojasi net tik pagal kvapą, todėl nebeturi ir to organo, kuris atpažįsta feromonus. Yra prielaida, jog galbūt vis dar ir mes gaminame signalines chemines medžiagas, skirtas ryšiams kurti arba seksualiniams signalams skleisti, tačiau iki šiol mokslininkai šio fakto iki galo nėra patvirtinę.

Todėl, jei susigundėte nusipirkti kvepalus su feromonais, geriau nešvaistykite pinigų. Tačiau yra kitų alternatyvų, kaip kvapais galima šiek tiek paveikti tiek savo, tiek savo partnerio nuotaiką bei emocijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją