– Kokias priemones svarbiausia turėti namuose?

Odos priežiūra prasideda nuo higienos, tad prausti ją reikia ryte ir vakare. Labai daug paauglių susiduria su bėrimais, tad pirmiausia reikia atkreipti dėmesį į odos higieną – juk dantis valome ryte ir vakare, taip reikia elgtis ir su oda. Svarbiausia pasirinkti tinkamas veido priežiūros priemones, o šiuo klausimu patars jūsų kosmetologas. Kasdieniam ritualui namuose jums prireiks:

1. Valymo priemonės;
2. Toniko arba ląstelinio vandens;
3. Serumo;
4. Veido kremo;
5. Paakių kremo.

Priklausomai nuo odos tipo, sausai odai iš valymo priemonių rekomenduojamas micelinis vanduo, pienelis ar hidrofilinis aliejus.

Riebiai odai – prausiklis (gali būti ir su AHA rūgštimis arba gliukonolaktonu). Jautrios, kuperozinės odos prausiklis turėtų būti labai švelni, jautriai odai skirta priemonė.

Po kiekvieno sąlyčio su vandeniu reikia naudoti toniką, atkuriantį odos pH arba ląstelinio vandens miglą. Svarbiausia, kad priežiūra būtų kasdienė ir nuosekli.

– Kiek dažnai galima naudoti valančias kaukes? Pavyzdžiui, molio?

– Molio kaukes reikėtų naudoti labai atsargiai. Nors jos turi tikrai gerų valančių ir antiseptinių savybių, tačiau labai sausina. Žiemos metu oda yra ir taip išsausėjusi nuo šildymo, tad daugelis jaučiame diskomfortą. Net ir riebi oda gali būti dehidratuota ir galime pažeisti odą saugančią hidrolipidinę mantiją. Taigi, taip padarysime daugiau žalos nei naudos. Mano manymu, saugiausia būtų rinktis enziminius šveitiklius. Jie yra saugūs ir tinka net jautriai odai.

– Kaip efektyviausia šalinti inkštirus? Kaip užkirsti kelią jų atsiradimui?

– Svarbiausia neužsiimti jų spaudymu namuose – veido valymą saugiausia atlikti pas savo kosmetologą. Riebią odą reikia valyti kas mėnesį, sausą – daug rečiau. O jei norime užkirsti kelią inkštirų atsiradimui, reikia laikytis kasdienio ir nuoseklaus švaros bei grožio ritualo namuose, bent kartą per savaitę pasidaryti šveitimą ir užsidėti drėkinančią kaukę.

– Kokias klaidas dažniausiai darome prižiūrėdamos odą?

– Jokiais būdais negalime sau leisti užmigti su makiažu arba žiemą į lauką išeiti be jums tinkančio kremo ir veido pudros. Juk į lauką be palto neiname, tad lygiai taip pat nuo išorinės aplinkos poveikio turime saugoti ir veido odą. Taip pat nederėtų pamiršti po treniruotės po dušu nusiprausti ne tik kūną, bet ir veidą.

– Kaip nepersistengti valant odą ir nepasidaryti sau meškos paslaugos ją išsausinant?

– Nereikėtų namuose piktnaudžiauti odą valančiais šveitikliais ir rūgštinėmis priemonėmis. Jokiais būdais nedarykite jokių kavos tirščių šveitimų. Labai svarbu odos neišsausinti ir nepažeisti hidrolipidinės mantijos ,tad nepamirškite drėkinti odos. Naudokite priemonės su haliuronu, aminorūgštimis ir keramidais – jos visuomet tiks visiems odos tipams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)