Dėl savo skaistinančių ir jaunystę puoselėjančių savybių šis ingredientas yra vis plačiau naudojamas kosmetikoje. Apie vitamino C naudą organizmui ir grožiui pranešime spaudai pasakoja tarptautinio kosmetikos ir parfumerijos tinklo „Douglas“ odos priežiūros ekspertė Laima Kairienė.

Kas yra vitaminas C ir kur jis randamas?

Anot specialistės, vitaminas C yra vienas iš svarbiausių ir žmogaus organizmui reikalingiausių vitaminų. Jis stimuliuoja odos elastingumui būtino kolageno gamybą, skatina mikrocirkuliaciją ir padeda apsaugoti odą nuo antioksidantų bei UV spinduliuotės poveikio.

Normaliai organų veiklai palaikyti reikalingas didelis vitamino C kiekis, tačiau žmogaus organizmas natūraliu būdu šio vitamino negamina ir nekaupia. Be to, oda šį komponentą įsisavina tik tada, kai pagrindinė jo dalis jau būna pasiskirsčiusi svarbiausiuose organuose. Todėl būtent veido oda dažniausiai kenčia nuo vitamino C trūkumo. Taigi, labai svarbu jį gauti iš aplinkos: geriant papildus, valgant didelį vitamino C kiekį turinčius produktus, lepinant odą šiuo ingredientu praturtintomis grožio priemonėmis.

Kokie pagrindiniai vitamino C privalumai grožio srityje?

Sudėtinga išvardinti visus vitamino C privalumus: jis ne tik suteikia odai elastingumo ir natūralaus švytėjimo, bet ir ją jaunina, blankina pigmentines dėmes bei padeda apsaugoti odą nuo UV spindulių.

Šalina odos trūkumus

Ekspertės teigimu, vitaminas C yra itin vertinamas dėl savo depigmentacinio poveikio. Jis ne tik mažina jau esančio pigmento matomumą ant odos, bet ir užkerta kelią naujų pigmentinių dėmių atsiradimui. Jis taip pat padeda sureguliuoti pernelyg didelį melanino kiekį odoje taip koreguodamas odos atspalvį. Būtent dėl šios priežasties vitaminas C yra toks populiarus Rytų Azijoje, kur vyrauja išblyškusios odos kultas.

Kovoja su odos senėjimu

Pagrindinė vitamino C funkcija yra kolageno gamybos skatinimas. Kolagenas yra atsakingas už odos elastingumą ir stangrumą, todėl kuo kolageno daugiau – tuo jūsų oda bus elastingesnė, lygesnė ir atrodys jaunesnė. Mūsų organizmas nuolatos gamina kolageną, tačiau jo gamybos tempai vis lėtėja, nors odai kolageno reikia vis labiau. Vitaminas C stimuliuoja kolageno gamybą taip užkirsdamas kelią priešlaikiniam odos senėjimui. L. Kairienė rekomenduoja pradėti naudoti priemones papildytas didesnės koncentracijos vitaminu C nuo 25 metų. Tokiame amžiuje tiek kolageno gamybos, tiek ląstelių atsistatymo procesai pradeda lėtėti ir prasideda odos senėjimo procesas.

Antioksidacinis vitamino C poveikis

Vitaminas C greitina smulkių odos pažeidimų gijimą, mažina uždegiminius procesus odoje bei padeda neutralizuoti aknės sukeltus odos nelygumus. Anot odos priežiūros ekspertės, jis taip pat padeda odai apsisaugoti nuo žalingo saulės poveikio – apsauginis kremas nuo saulės veikia daug efektyviau prieš tai odą patepus vitamino C turinčiu kremu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)