1. Pirmiausia – drėkinamoji priemonė ir tik tada – makiažo pagrindas

Su metais hormonų lygis krenta, todėl oda pradeda sausėti, taigi, net jeigu esate įpratusi naudoti vien kreminį makiažo pagrindą, derėtų atprasti tai daryti.

„Tirštų, kremo konsistencijos priemonių paskirtis – kuo labiau užmaskuoti odą, o kad pavyktų išgauti tokį efektą, į jas įdedama nemažai pigmento, – aiškina makiažo meistrė iš Portlando (JAV) Jessie Powers. – Pigmentas – tai iš esmės pudra.“

Jei esate pamėgusios kreminius makiažo pagrindus, prieš juos naudodamos pasitepkite veidą veiksmingai drėkinančia priemone, rašoma portale goodhousekeeping.com.

2. Maskuokite patamsėjusius paakius

„Pasiekusios tokį amžių, kai iš tiesų pradeda reikėti maskuoklio, moterys neretai nusivilia gaunamu rezultatu: jos skundžiasi, kad maskuojamoji priemonė „suteka“ į raukšles“, – sako makiažo stilistė iš Manhatano Sandy Linter.

Kad panaudojus paakiams skirtą maskuoklį dėmesys nenukryptų į raukšles, juo tepkite tiktai vidinę paakių dalį: šito tikrai pakaks tamsiems ratilams užmaskuoti.

3. Akis dažykitės kuo paprasčiau

Jeigu vokai bus riebaluoti, šešėliai neišvengiamai susitelks raukšlėse. Vis dėlto tai ne priežastis šešėliais dažytis kuo gausiau. Kad jie stabiliai laikytųsi, vokus iš pradžių patepkite makiažo pagrindu ir tik tada dažykitės šešėliais. Rinkitės kuo ramesnes spalvas, pavyzdžiui, žalsvus, melsvus, violetinius tonus. Akių kontūrą praveskite plunksnele (tampyti odos šitai atliekant tikrai nereikia).

4. Ryžkitės vidutinio ilgio šukuosenai

Tikrai neturite manyti, kad sulaukus brandaus amžiaus plaukus reikia kirptis visiškai trumpai. Aišku, jei norite, galite kirptis ir trumpai, bet rinkitės tokią šukuoseną, su kuria plaukai atrodytų papurę, kiek pasišiaušę: tada atrodysite ir stilingai, ir šiuolaikiškai.

Deja, labai ilgi plaukai brandžiame amžiuje retai atrodo kaip pats idealiausias variantas. Jei esate ilgų plaukų savininkė, turėtumėte pagalvoti, ar nevertėtų nusikirpti bent iki pečių. Vadinamasis bobas tikrai gali suteikti žaismingumo bendram vaizdui.

„Asimetriniai ir negriežti kirpimai veiksmingai nukreipia dėmesį nuo raukšlių“, – teigia Paulas Labrecque‘as, šefuojantis Niujorke veikiančius savo vardo grožio salonus.

5. Pamąstykite apie plaukų pašviesinimą

Vyresniame amžiuje plaukai pradeda retėti, labiau slinkti ir tai bus daug akivaizdžiau, jeigu dažysite juos tamsiai (dėl kontrasto su balta galvos oda). Tamsūs plaukai meta šešėlį ant veido odos, todėl raukšlės atrodo gilesnės.

Dviem–trimis tonais šviesesnė plaukų spalva ar bent šviesios sruogelės palei veidą gali iš esmės pagerinti bendrą vaizdą.

6. Apsvarstykite kirpčiukų variantą

Kirpčiukai – puikiausias būdas pakoreguoti įvaizdį, jei drastiškos permainos baugina.

„Kirpčiukai paprastai jaunina“, – tvirtina Gary Howse‘as, vienas iš Siatle veikiančio grožio salono „Gary Manuel“ vadovų.

Visgi prieš ryžtantis nusikirpti kirpčiukus, verta atlikti paprastą testą. Užsidenkite delnu kaktą ir kritiškai apžiūrėkite save veidrodyje. Tada kaktą atidenkite. Kuris vaizdas atrodo patrauklesnis?

Atminkite, kad geriausiai atrodo gana masyvūs kirpčiukai iki kaktos vidurio arba ilgesni ir nubraukti į šoną.

7. Dažniau mylėkitės

Kai kurie tyrimai įrodė, kad dažnas seksas pailgina gyvenimą. Ne viena brandaus amžiaus moteris yra prisipažinusi, kad paklausta, kaip sugeba taip efektyviai išsaugoti jaunystę, visada atsako, kad atrodyti jaunai jai padeda seksas ir joga.

8. Vartokite kuo daugiau vitamino C turinčių vaisių ir daržovių

Vitaminas C natūraliai didina organizmo kolageno atsargas, o kolagenas išlaiko odos standumą ir jaunatviškumą. Taigi, kad oda kuo labiau švytėtų, turite pamėgti braškes, saldžiąsias paprikas ir begalę kitų uogų, vaisių bei daržovių, kuriuose gausu vitamino C.

9. Kartą per savaitę įpraskite valgyti lašišos patiekalą

„Žuvyje gausu omega-3 riebalų rūgščių, padedančių slopinti uždegimus, o tai daro poveikį ir odos išvaizdai“, – aiškina mitybos specialistė iš Atlantos Tamara Melton.

Nepamirškite, kad tokios maisto medžiagos kaip vitaminas D ir antioksidantai mažina odos vėžio riziką ir padeda kovoti su akne.

10. Pamėkite žalias lapines daržoves

Žalios spalvos lapinėse daržovėse yra tokių karotenoidų kaip liuteinas ir zeaksantinas. Jie teikia apsaugą odos ląstelėms ir jas drėkina. Lapines daržoves galima naudoti gaminant tirštuosius koktelius ir, žinoma, salotas. Vienos puikiausių lapinių daržovių – tai lapiniai kopūstai.

11. Mėgaukitės mangais

Manguose gausu beta karoteno, padedančio odai savaime atsigauti, išlaikančio ją lygią ir netgi vėlinančio raukšlių atsiradimą. Tokiu pat efektu pasižymi ir didieji moliūgai, batatai, morkos, raukšlėtieji melionai bei abrikosai.

12. Gerkite kuo daugiau vandens

Nelaukite, kol ims kankinti troškulys, nes troškulis – tai ženklas, kad organizmui jau pritrūko skysčių.

„Pradėjusi gerti tiek vandens, kiek turėčiau, t. y. ne mažiau kaip po aštuonias stiklines per dieną, ėmiau atrodyti jaunesnė, pagerėjo savijauta ir sugebėjau numesti pustrečio kilogramo nedėdama jokių specialių pastangų“, – tvirtina viena 46-erių metų moteris.

13. Atsisakykite alkoholio

Alkoholis – vienas didžiausių jaunatviškos išvaizdos priešų. Piktnaudžiavimas alkoholiu priveda prie dehidratacijos, o ši būklė neigiamai veikia odą. Jeigu mintis apie visiška abstinenciją jums nepriimtina, vartoti alkoholį stenkitės kuo rečiau ir kuo mažesnėmis dozėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją