Visi sako, kad santykiuose reikia kantrybės, bet kiekvienas tai suprantai savaip. Jeigu kantrybė išseko, konfliktas gali įsižiebti dėl smulkmenos. Kaip nukreipti kivirčą į konstruktyvią vagą, kad jis būtų naudingas, ne tik žalingas? Reikia atsiminti kelias taisykles, sako psichologė.

Visų pirma, pasak psichologės, reikia išmokti kalbėti apie savo jausmus, rašoma abcfact.ru. Jei išmoksime ne tik išsakyti pretenzijas antrajai pusei, bet ir pranešti apie savo jausmus, pokalbį galima bus nukreipti teisinga vaga.

„Žinoma, kalbėti apie savo jausmus gana sudėtinga. Juo labiau, kad reikia atsižvelgti ir į emocinę partnerio (-ės) būklę. Jei konfliktas tik įsižiebė, reikia leisti žmogui išsilieti ir nebandyti iškart pateikti argumentų, nes jūsų vis vien neišgirs.

Bandykite iš pat pradžių konfliktą kreipti konstruktyvia vaga – klauskite partnerio (-ės), kodėl jis (ji) imasi vieno ar kito veiksmo, ir ko tikisi iš jūsų. Domėkitės, ką galima padaryti siekiant pagerinsi susiklosčiusią situaciją. Ieškokite kompromisų ir barnį iš emocinės plotmės perkelkite į konstruktyvių sprendimų plotmę“, – pataria specialistė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)