Medikų teigimu, stresas – žmogaus organizmo reakcija į negatyvą ir įtampą.

Kai tokių veiksnių susidaro pernelyg daug, ima šlubuoti sveikata. Patiriant stresą organizme gaminasi daugiau adrenalino, kurio paskirtis – ieškoti išeities iš susidariusios padėties. Mokslininkai jau seniai tyrinėja šios būsenos mechanizmą. Specialistų nuomone, patiriami negatyvūs jausmai, emocijos veikia hormoninę, nervų ir kitas svarbias organizmo sistemas.

Galiausiai nusilpsta imunitetas, atsiranda ligos. Tiesa, yra būdų įveikti stresą ir nesikreipiant į gydytojus. Pastarieji rekomenduoja pakoreguoti mitybos racioną – valgyti daugiau vaisių ir daržovių, gerti daugiau vandens ir atsisakyti kavos.

Specialistai pataria nesikrimsti dėl smulkmenų, ramiau reaguoti į kylančias problemas, nekreipti dėmesio į aplinkinių reakciją, tiesiog atlikti kasdienes užduotis.

Ideali kovos su stresu priemonė – miegas. Miegui reikėtų skirti 7–8 val. patartina klausytis ramios muzikos. Galima įtraukti į savo gyvenimą jogą, meditaciją, įvairių pomėgių. Puiku, jei mėgstate rankdarbius.

Apsauga nuo streso – ir sportas, pasivaikščiojimai miške.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)