1. Mitas: natūraliai džiūti plaukams geriau nei džiovinti džiovintuvu

Tiesa: Vienas tyrimas atskleidė, kad džiovinant plaukus karšto oro srove gali būti labiau pažeistas plauko paviršius, o kai plaukai džiūva natūraliai – pakenkiama pačioms sruogoms. Kai plaukai ilgesnį laiką susiduria su vandeniu (tarkime, jūsų plaukai patys išdžiūva per valandą), jie pabrinksta ir kenkia baltymams, kurie apsaugo jūsų plaukus. Tad kaip geriausia elgtis? Džiovinkite plaukus natūraliai tol, kol jie išdžius maždaug 75 procentais, tada įjunkite džiovintuvą (rinkitės nekarštą srovę) ir užbaikite džiovinimą.

2. Mitas: pleiskanos byloja apie sausą galvos odą

Tiesa: Iš tikrųjų, yra kaip tik priešingai.

Paprastai pleiskanas sukelia tokios mielės, kurios tarpsta… riebioje aplinkoje. Tad jeigu nerimaujate, kad plaukų plovimas kiekvieną dieną pernelyg išdžiovins jūsų plaukus ir dėl to atsiras daugiau pleiskanų, rinkitės gydomąjį šampūną.

3. Mitas: pakerpant plaukus kas šešias savaites jie auga greičiau

Tiesa: Plaukai auga nuo galvos odos. Turint tai omenyje, plaukų pakirpimo dažnis neturi nieko bendro su tuo, kaip greitai (ar lėtai) jie auga. Priežastis, kodėl nuolat girdite šį patarimą – reguliarus plaukų pakirpimas užkerta kelią galiukų skilinėjimui ir trupėjimui.

4. Mitas: dėl streso plaukai pradeda žilti

Tiesa: Žilimą daugiausia nulemia genetika ir senėjimas. Su amžiumi organizmas išskiria mažiau melanino (tai molekulės, atsakingos už natūralią jūsų plaukų spalvą). Dėl to plaukai pradeda žilti (jie turi labai mažai melanino) arba visiškai nubąla (neturi melanino). Kalbant apie stresą, jis gali nulemti nebent spartesnį plaukų slinkimą. Tokiu atveju, taip, tam tikrame amžiuje ataugs žili plaukai.

5. Mitas: jeigu plaukai nešiojami pernelyg aukštai, tai gali paskatinti jų slinkimą

Tiesa: Arklio uodega ar šinjonas – puikus dalykas. Tačiau jeigu plaukus nuolat aukštai ir stipriai rišite, juos išties galite pažeisti, nes tai sukuria įtampą plaukų folikuluose ir gali paskatinti plaukų slinkimą. Tai galioja ir ilgalaikio priaugintų plaukų nešiojimo atvejais. Tad plaukus galite kartais susikelti aukštai, tik gal atsargiau rinkitės guminius plaukų aksesuarus.

6. Mitas: plaukų skalavimas šaltu vandeniu „uždaro epidermį“

Tiesa: Plaukų stilistai dažnai jų plovimą baigia skalavimu lediniu vandeniu, nes tai esą uždaro plaukų epidermį ir jie tampa glotnūs (todėl atspindi šviesą). Vis dėlto, plaukuose nėra gyvų ląstelių. Todėl jie nereaguoja į šaltą (ar karštą) vandenį. Jeigu norite labiau žvilgančių ir glotnesnių plaukų, verčiau nepagailėkite pinigų geram kondicionieriui.

7. Mitas: kuo dažniau šukuojate plaukus, tuo jie sveikesni

Tiesa: Žinoma, plaukų šukavimas gali tolygiai paskleisti natūralius aliejus, tačiau daugiau ne visada yra geriau. Tiesą sakant, dėl pernelyg dažno šukavimo plaukas sudirgsta, tampa nepaklusnus, o ilgainiui ima lūžinėti. Šukuokite plaukus tik tada, kai reikia ir darykite tai švelniai. Pradėkite nuo apačios ir eikite aukštyn šaknų link. Darykite tai labai lėtai.

8. Mitas: būtina keisti šampūnus, nes jie pradeda nebeveikti

Tiesa: Skirtingi šampūnai duoda skirtingą rezultatą. Vienuose gali būti baltymų, dėl ko padidės plaukų apimtis. Kituose gali būti simondsijų aliejaus, kuris drėkina atskiras sruogas. Todėl šampūnų kaitaliojimas yra asmeninio pasirinkimo klausimas, kurį turėtų nulemti dabartinė jūsų plaukų būklė. Tarkime, neseniai nusišviesinote plaukus? Jums reikėtų rinktis labiau drėkinančios sudėties šampūną. Priešingu atveju šampūno poveikis bus toks pats, kaip visada.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)