Kaip rašoma tinklalapyje marieclaire.ru, iš pradžių reikia išsiaiškinti, kokio tipo galvos skausmą kenčiate. Galvos skausmo priežasčių – visa galybė. Deja, ne visos jos yra absoliučiai nekaltos. Dažniausiai galvą pradeda skaudėti, kai galvos smegenų ląstelėse pristinga deguonies, reiškiantis dehidratacijai, prasidėjus galvos smegenų kraujagyslių ir aplinkui galvą esančių raumenų spazmams. Tokiu atveju padėti gali ne tik vaistai, bet ir daug neutralesni produktai. Tą, kuris turėtų padėti jums, pavyks išsirinkti atsižvelgiant į galvos skausmo priežastį ir pobūdį.

Produktai, kuriuose daug magnio

Įrodyta, kad magnis palengvina su kraujagyslių susiaurėjimu siejamus galvos skausmus. Magnis kraujagysles veikia atpalaiduojamai. Dėl tokio šio elemento poveikio pagerėja galvos smegenų kraujotaka, todėl jų ląstelės prisipildo deguonies. Jei nuo galvos skausmo paprastai padeda „No-spa“ tipo preparatai (drotaverinas), pamėginkite suvalgyti kokį nors daug magnio turintį produktą.

Vardijant tokius produktus, visų pirma reikia paminėti anakardžius, grikius, kedrų pinijas, migdolus, džiovintus abrikosus, bananus, avokadus, saulėgrąžų sėklas ir natūralūs ryžius.

Produktai, kuriuose daug kalio

Kalis yra tas elementas, kurio deficitas pasireiškia pirmiausia, jei organizmas negauna pakankamai skysčių. Beje, jei nesate pratę gerti pakankamai vandens, galite nė nesuprasti, kad jūsų kūnas ir galvos smegenys patiria užsitęsusią dehidrataciją, todėl kraujyje ir limfoje ima trūkti kalio. Jeigu per parą neišgeriate pusantro litro vandens, o galvos skausmas užeina gana dažnai, yra pagrindo manyti, kad problemos priežastis – vanduo, tiksliau, jo stygius organizme. Visgi labiausiai su dehidratacija siejamas galvos skausmas kankina po smagaus vakarėlio, kuriame buvo padauginta svaigiųjų gėrimų. Dar taip nutinka peršalus ir sukilus (tačiau nebūtinai) temperatūrai. Štai tokiais atvejais galima pasitelkti produktus, kurių sudėtyje daug kalio.

Pirmiausia norisi paminėti keptas bulves. Dviejų vidutinio dydžio bulvių su lupenomis, esą, turėtų pakakti per pagirias juntamam galvos skausmui numalšinti. Vis dėlto jei galvą suskaudo todėl, kad nuolat geriate mažai vandens, kartais pakanka suvalgyti apelsiną arba išgerti stiklinę vandens.

Juodoji arbata su cukrumi

Šiam gėrimui būtina skirti atskirą pastraipą, nes tai tiesiog universali priemonė nuo galvos skausmo. Net ir tuo atveju, jei šiaip arbatą geriate be cukraus, įsiskaudėjusi galva – itin svarus argumentas nusižengti šiai taisyklei. Reikalas tas, kad į arbatą įbertas cukrus paskatina katechinų išsiskyrimą, o katechinai – tai tokios medžiagos, kurios pasižymi stipriu analgetiniu ir antimikrobiniu poveikiu. Kaip tik dėl šios priežasties nuo galvos skausmo padeda būtent stipri saldinta arbata. O jei galvos skausmas yra susijęs su dehidratacija, arbata su cukrumi – tiesiog išganinga idėja.

Produktai, kuriuose daug kalcio

Tikrai ne retai galvos skausmo priežastimi tampa ne pačioje kaukolėje, o ją supančiuose raumenyse vykstantys procesai. Tokio tipo skausmai kartais vadinami įtampos skausmais. Tada atrodo, kad skauda visą galvą, nors iš tiesų jūs jaučiate vien raumenų spazmus, todėl susidaro iliuzija, kad neįmanoma atpalaiduoti kaktos, randasi kitų skausmingų pojūčių, ypač paaštrėjančių darant kokius nors judesius. Tokie skausmai paprastai siejami su kalcio stygiumi organizme. Šio mikroelemento deficitas priveda prie nervų ir raumenų sistemos jaudrumo, o tai ir yra raumenų spazmų priežastis. Beje, kalcio lygio kraujyje sumažėjimas, – viena dažniausių moteris artėjant mėnesinėms ištinkančio galvos skausmo priežasčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)