plaukai ilgi, stori, sveiki ir žvilgantys. Žinoma, galime kaltinti genus, tačiau reikėtų pasigilinti ir į tai, kaip šios moterys prižiūri savo stulbinančiai gražius ir sveikus plaukus.

Štai kelios indžių plaukų priežiūros paslaptys.

Indės neplauna plaukų kiekvieną dieną - užtenka dviejų ar trijų kartų per savaitę. Taigi, jų plaukai ir galvos oda turi laiko natūraliai susiriebaluoti. Odos išskirti riebalai puikiai apsaugo nuo kenksmingų aplinkos veiksnių: per daug saulės, per sauso oro, dulkių ar nešvarumų. Žinoma, prireiks laiko, kol įpratinsite odą prie retesnio trinkimo režimo, tačiau verta pabandyti.

Jūsų galvos oda taip pat padėkos, jei nenaudosite plaukų džiovintuvo. Leiskite plaukams džiūti natūraliai, iškart po plovimo galite kuriam laikui apvynioti galvą šiltu rankšluosčiu.

Niekada nenaudokite metalinių, guminių ar plastikinių plaukų šukų, šepečių. Verčiau rinkitės medinius.

Indės niekada stipriai neriša plaukų į kuodus ar arklio uodegas. Moterys verčiau renkasi švelnias gumeles ir riša plaukus jų neįtempdamos. Žinoma, švenčių metu gali būti taikomos išimtys, tačiau net tuomet stenkitės naudoti kuo natūralesnius produktus, kurie nepažeis plaukų.

Mėnulio kalendorius

Tikite tuo ar ne, tačiau išbandyti nieko nekainuoja. Manoma, kad plaukus kirpti geriausia tuomet, kai mėnulis yra liūto ir mergelės ženkluose. Tai reiškia, kad per mėnesį turite maždaug keturias dienas, kuriomis palanku aplankyti savo kirpėją. Tai gali skambėti absurdiškai, tačiau internetas ūžia nuo susižavėjusių moterų atsiliepimų.

Tinkama mityba

Jei norite gražių plaukų, nepamirškite gerti daug vandens, valgyti daržovių ir riešutų.

Aliejai

Indų moterys plaukų priežiūrai naudoja įvairius aliejus. Jos ypač mėgsta naudoti kokosų ar alyvuogių aliejų. Tiesa, pastarasis gali būti kiek specifinio kvapo, tad rinktis jums. Moterys užsitepa aliejų tarsi plaukų kaukę kelias valandas prieš plovimą. Tai padės išlaikyti plaukus stiprius ir blizgančius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)