– Mums įprasta investuoti nemažus pinigus į veido procedūras, veido kremus, serumus ir pan., bet dažnai pamirštame, kad ne tik veide pasirodo pirmieji amžėjimo požymiai. Sakykite, kurios kūno vietos geriausiai išduoda tikrąjį moters amžių?

– Ne paslaptis, kad dažniausiai pirmieji senėjimo požymiai pastebimi būtent kaklo odoje, nes kaklo oda ypač gležna. Tai nulemia anatominės savybės: plonesnis vidurinis odos sluoksnis – derma, mažesnis kolageno skaidulų sluoksnis. Taip pat mažesnis riebalinių liaukų skaičius, kurios taip pat svarbios odos atsinaujinimui ir drėkinimui.

Kita svarbi zona – plaštakos. Plaštakose matomos pigmentinės dėmės, nes tai zona, kuri yra intensyviai veikiama saulės bei kitų cheminių medžiagų. Taip pat bėgant metams ypač matomas sumažėjęs odos elastingumas ir prarastas tūris.

– Pakalbėkime apie kiekvienos iš jų priežiūrą ir ką daryti, kad skaičiai dokumentuose kuo mažiau atsispindėtų šiose vietose. Pradėkime nuo kaklo zonos. Kokios priežiūros ji reikalauja? Kremai, serumai, kaukės, masažai, mankštos? Kas padės geriausiai?

– Kaklo sričiai galioja tos pačios taisyklės kaip ir kitoms odos sritims, kurių viena svarbiausių – apsauga nuo saulės (SPF 50). Dažnai pamirštame kaklo ir dekoltė sritis ir tepame kremu tik veido zoną. Taip pat ypač svarbus odos drėkinimas. Na ir kaklo odai dažnai pasirenkamos papildomos priemonės dėl minėtų anatominių savybių: galima rinktis intensyviau drėkinančias ir riebesnės tekstūros priemonės, nes kaklo srityje mažesnis kiekis riebalinių liaukų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt