Dalijamės ilgu patarimų sąrašu tiesiai iš profesionalų lūpų ir tikimės, kad jie bus naudingi ir jums.

1. Apvirę daržoves būtinai jas panardinkite į labai šaltą vandenį, kad būtų išsaugotos ryškios jų spalvos.

2. Ruošdami makaronų patiekalus neišpilkite viso vandens, kuriame juos virėte, palikite ketvirtadalį ar trečdalį puodelio. Kai ruošite mėgstamą padažą makaronams, įpilkite šiek tiek likusio skysčio. Šis triukas padės padažo ingredientams geriau susijungti, o vandenyje esantis krakmolas suteiks padažui kreminę konsistenciją.

3. Būtinai palikite jau paruoštą mėsą „pailsėti“, ypač jei tik ką ją nuėmėte nuo įkaitinto grilio.

4. Ruošdami bulvių košę nukoštas bulves sudėkite atgal į karštą puodą, sandariai uždenkite ir palikite pasitroškinti 5 minutes. Šis metodas padeda visiškai nusausinti bulves, kad šios virstų tobulos tekstūros bulvių koše ir lengviau sugertų sviestą ir grietinėlę.

5. Jei svajojate apie tobulą daržovių sriubą, pradėkite nuo kubeliais supjaustytų morkų, svogūnų, paprikų ir pomidorų, pakepintų keptuvėje su gabalėliu sviesto.

6. Norite sužinoti, ar aliejus pakankamai įkaitęs? Prilieskite keptuvės paviršių medine mentele: jei aplink ją susiformuoja burbuliukai, maistą jau galite ruošti.

7. Kai kepate visą viščiuką, krūtinėlė visada perkepa ir būna sausa, nes ketvirčius tenka kepti ilgiau. Štai elementarus būdas išsaugoti drėgmę viščiuko krūtinėlėje: atskirkite krūtinėlę nuo ketvirčių. Barstykite prieskoniais ir kepkite visas dalis įprastu režimu, tik krūtinėlę išimkite anksčiau nei ketvirčius.

8. Ruošdami žuvį darykite tai dėmesingai ir atsakingai. Nuėmę ją nuo grilio ar ištraukę iš orkaitės pašlakstykite šviežiomis citrinų sultimis. Šios taisyklės laikykitės visada, nes žuvies ir citrinų sulčių derinys iš tiesų yra tiesiog nepakartojamas.

9. Ruošdami maistą keptuvėje neprikraukite per daug produktų, nes užuot gražiai apskrudę jie ims troškintis.

10. Virdami žiedinį kopūstą į vandenį įpilkite šiek tiek pieno ir įberkite žiupsnelį druskos. Ši gudrybė padės išsaugoti nepriekaištingą žiedinio kopūsto baltumą. Išvirtą daržovę trumpam panardinkite į labai šaltą vandenį ir tada tiekite.

11. Prieš kepdami didkepsnius mėsą iš šaldytuvo ištraukite prieš valandą, kad ji būtų kambario temperatūros.

12. Jei norite salotoms suteikti daugiau skonio, su šlakeliu alyvuogių aliejaus sumaišykite žiupsnelį rupios jūros druskos. Šis metodas suteiks galimybę išsaugoti daržoves traškias.

13. Jei neturite laiko marinuoti viščiuko, išmėginkite šį paprastą triuką: gausiai nubarstykite jį druska (tiek vidinę, tiek ir išorinę puses) ir palikite valandai pastovėti. Tada viščiuką nusausinkite ir kepkite – odelė bus traški, o mėsa sultinga.

14. Visada naudokite tik aštrius peilius. Tai garantuos tiek saugumą, tiek ir efektyvumą.

15. Nepagailėkite pinigų kepimo popieriui, kuris padės be jokių sunkumų nuimti kepinius nuo skardos, o nuobodžių valymo darbų bus kur kas mažiau.

16. Vaisius pirkite jų sezono piko metu ūkininkų turguose, juos užšaldykite orui nelaidžiame inde ir mėgaukitės nepakartojamu skoniu visus metus.

17. Šviežią baziliką rekomenduojama laikyti kambario temperatūroje, o šaknis pamerkti į vandenį. Toks metodas padės ilgiau išsaugoti aromatą ir šviežumą.

Bazilikai

18. Visada paragaukite patiekalą prieš tiekdami jį ant stalo. Keista, tačiau žmonės ruošdami maistą pagal receptą nelinkę jo paragauti, kad įsitikintų, ar pakanka druskos, pipirų ir kitų prieskonių.

19. Visada atsakingai matuokite ir sverkite ingredientus kepiniams. Svarbu nepamiršti, kad kepinių ruošimas – tai mokslas, todėl jokių lengvesnių kelių nėra ir nebus.

20. Česnakai turi būti kuo šviežesni. Kuo jie šviežesni, tuo būna saldesni. Geriausios kokybės česnakų odelė tvirta, panaši į audinį, ant jų nėra jokių įspaudų, pažeidimų, jie nėra suminkštėję.

21. Kepimui naudokite tik gerą aliejų. Pauostykite jį ir paragaukite. Jei aliejaus skonis nėra geras, ant jo ruoštas maistas tikrai nebus vykęs.

22. Jei pageidaujate traškios žuvies odelės, palikite kepti paruoštą gabalėlį kelioms minutėms ant popierinio rankšluosčio (odele žemyn). Tada pakepkite odele žemyn į keptuvę įdėtą žuvies gabalėlį ant įkaitinto aliejaus ir sviesto (kaitra turėtų būti vidutinio stiprumo). Apverskite ir dar kelias minutes žuvies gabalėlį pakepkite.

23. Karamelizuoti svogūnus labai greitai pavyks pakepant juos ant sausos keptuvės nelimpančiu paviršiumi (kaitra turėtų būti vidutinio stiprumo).

24. Karamelei ruošti naudokite puodą nesvylančiu dugnu: neprarasite nė lašo paruošto gardumyno, o puodo po to neteks ilgai ir nuobodžiai valyti.

25. Nesikuklindami paprašykite mėsininko ar žuvies pardavėjo išsirinktą produktą pauostyti ir apžiūrėti iš arti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)