– Kokios pėdkelnės karaliaus šį rudenį?

– Pradžioje reikėtų pabrėžti, kad pėdkelnės gali būti dviejų paskirčių: tiesiog funkcinės, kai yra mūvimos, nes reikia, ir kaip stiliaus ar įvaizdžio akcentas. Jei kalbėsime apie pastarąjį variantą, šie metai sugrąžina pėdkelnes prie aksesuarų. Grįžta nerinių tipo, perregimos juodos, tinklelio tipo pėdkelnės. Šios gali būti netgi sluoksniuojamos – tarkime, po apačia – skaidrios juodos pėdkelnės, o ant jų – tinklelio tipo pėdkelnės. Gali būti įvairių raštų pėdkelnės: taškuotos, su blizgučių aplikacijomis, geometriniais raštais, augalų motyvais. Šios tendencija pasireiškia ne tik pėdkelnių srityje, bet ir kojinių. Pavyzdžiui, į madą grįžta megztos kojinės. Ne vienas iš didžiųjų prekinių ženklų šiemet ant podiumo šaltajam sezonui 2022-2023 metams siūlo kojines kaip pagrindinį akcentą. Tai gali būti kojinės virš kelių. Jau kurį laiką matome, kad į mados tendencijas yra grįžę mini ilgiai ir avalynė virš kelių. Tą patį efektą galime puikiai išgauti, pasitelkdami ilgas kojines. Bet, renkantis pėdkelnes ir kojines, svarbu nepamiršti įvertinti ir optinį vaizdą. Turėkite omeny, kad ilgos megztos kojinės optiškai gali stambinti ir trumpinti koją. Todėl nereikia visko aklai kopijuoti nuo podiumo.

Pėdkelnės

– Jei pėdkelnes renkamės ryškesnes, ar derėtų likusią aprangą rinktis ne tokią „rėkiančią“?

– Be abejo, mūsų tikslas yra pusiausvyra. Jei nukreipiame dėmesį į kažkokį ryškų akcentą, būtų gerai, kad tas akcentas būtų tik vienas. Tarkime, jei mūvime raštuotas pėdkelnės, likęs derinys turėtų būti nuosaikesnis. Kita vertus, ryškios pėdkelnės ar kojinės gali pasimatyti ir labai nedaug. Mes įpratę pėdkelnes dėvėti su sijonu ar suknele, bet galima išbandyti ir po kelnėmis. Jei pasirinksime pėdkelnių audinio plonas ryškias kojinaites ir prie jų priderinsime kostiumo tipo kelnes bei klasikinius batelius – derinys bus itin stilingas.

– Ar pėdkelnių pasirinkimą diktuoja moters amžius?

– Šiais laikais būtų neteisinga kalbėti apie mados pritaikymą pagal amžių, nes tos ribos labai išsiplėtusios ir viskas priklauso nuo individualios žmogaus stilistikos. Kas tinka vienam, gali netikti kitam ir tą lems ne amžius, o visai kiti faktoriai. Turi būti harmonija tarp vidaus ir išorės, o dar svarbiau – buvimas laiku ir vietoje. Žinoma, kad tinklinės, raštuotos pėdkelnės yra labai matomos, krentančios į akis, todėl jų pasirinkimas turėtų būti itin apgalvotas ir atsakingas, kad stiliaus žaidimai nevirstų beskonybe.

Tinklinės pėdkelnės

– Su tinklinėmis kojinėmis nerekomenduotumėte eiti į darbą?

– Yra skirtinga apranga skirtingoms progoms. Yra darbui, yra šventei, viskam savas laikas ir vieta. Todėl dažnai į darbą (ypač jei reikalaujama dalykinės aprangos) reikėtų rinktis klasikines pėdkelnes. Aš šaltuoju metų laiku visada esu už juodos spalvos pėdkelnes, nesvarbu, ar jos skaidrios, ar matinės. Kūno spalvos pėdkelnės yra, matyt, didžiausią riziką moters aprangoje keliantis elementas. Gal todėl mados pasaulis juda link to, kad tokiu atveju geriau išvis nedėvėti pėdkelnių. Jei vis dėlto privalote, pasirinkite sau tinkamo atspalvio. Pėdkelnės neturi būti tamsesnės nei jūsų odos atspalvis. Tokių pėdkelnių tikslas – kad jos būtų nematomos, tai yra, kuo plonesnės, be jokio blizgesio ir kuo labiau atitinkančios kūno spalvą.

– O jei renkamės juodas, ar čia svarbus atspalvis?

– Jei pėdkelnės juodos, galima rinktis ir skaidrias, ir matines. Viskas priklauso nuo situacijos, galima rinktis net pilkšvas. Tik tokiu atveju svarbu derinti avalynę ir likusius drabužius. Reikia suprasti, kad pėdkelnės nėra atskiras vienetas, tai – viso derinio dalis.

– O jei norime mūvėti spalvotas pėdkelnes, ar nerizikuojame atrodyti vaikiškai?

– Be abejo, rizika išlieka, ir kuo spalva ekstravagantiškesnė, tuo ta rizika atrodyti neskoningai didesnė, bet jei moteris yra stilinga, kūrybiška, ji sugebės viską suderinti.

Tinklinės pėdkelnės

– Jei nori saugaus varianto, rinkis juodas pėdkelnes?

– Saugus variantas visada sukuria įvaizdį be klaidos, bet šie metai yra dėkingi tuo, kad galima pažaisti. Visi pėdkelnių raštai yra madingi, nors dar prieš keletą metų buvo laikomi neskoningais. Kaip žinia, žalia šviesa duota net raštuotoms kojinėms su atvira avalyne. Tik svarbu, kas ir kada jas dėvi. Protokoliniai asmenys niekada neturėtų dėvėti pėdkelnių su atvira avalyne. Bet jei kalbame apie šventinį, vakarėlio derinį, kuris yra žaismingas, blizgus, kodėl gi ne.

– Kokias dažniausias pėdkelnių mūvėjimo klaidas pastebite?

– Dažniausios klaidos yra dėvint kūno spalvos pėdkelnes, kai pasirenkamas netinkamas jų atspalvis. Čia koją gali pakišti net ir parduotuvės apšvietimas. Jei jis ne toks, koks bus jūsų buvimo vietoje, rizikuojate išsirinkti netinkamą atspalvį. Kita klaida, kuri galioja visiems apatiniams drabužiams – jokių persimatymų per išorinius drabužius. Tai yra vienas skaudesnių momentų, net ir žvelgiant į mūsų politikų aprangą. Ši taisyklė galioja absoliučiai visiems žmonėms.

Kūno spalvos pėdkelnės

– Į ką dar reikėtų atkreipti dėmesį renkantis pėdkelnes?

– Šiandien pėdkelnių srityje yra kreipiamas didelis dėmesys į tvarumą. Kaip žinia, šis drabužis yra ypač netvarus: jis labai trumpalaikis ir keliantis begalę atliekų. Dabar mados pasaulis ir tokios produkcijos gamintojai skiria didelį dėmesį tam, kad šį sektorių būtų galima išvaduoti iš netvarumo, ir stengiasi investuoti į ilgalaikius pėdkelnių sprendimus, į naujas audinių technikas. Džiugu, kad ir vartotojai į tai jau atkreipia dėmesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją