Sužinojau, kad mano sėkmė priklauso nuo mano sprendimų, kuriuos priimu atsižvelgdama į savo nuomonę ir tolimesnius veiksmus. Dažniausiai tai būdavo sprendimas įjungti sau aukštesnę pavarą, o ne remtis kažkuo kitu ir laukti, kol tas asmuo mane pastūmės.

Nors kiekviena moteris turi nuosavą sėkmės receptą, štai devyni dalykai, kurie niekada nedaro sėkmės lydimos moterys.

1. Sėkmės lydimos moterys niekada neignoruoja savo baimių.

Jei norite judėti į priekį, turite pažvelgti savo baimėms tiesiai į akis. Niekada nešvaistykite energijos tam, kad jų išvengtumėt. Geriau pasitelkite dvasinę stiprybę ir savo mintis, emocijas ir elgesį pasistenkite kontroliuoti taip, kad tai užtikrintų jums sėkmę versle ir asmeniniame gyvenime.
Jei bandysite užgniaužti neigiamus jausmus, jie tik dar labiau sustiprės ir pakurstys mūsų baimes. Tiesą sakant, bandymai kontroliuoti tai, ko bijome, tik padidins tikimybę, kad tai įvyks.

2. Sėkmės lydimos moterys niekada nebėga nuo konfliktų.

Dirbdama FTB agente, susidurdavau su konfliktais, kritika ir neteisybe – kaip ir visi kiti žmonės. Skirtumas tas, kad aš niekada nesistengdavau išvengti šių neigiamų jausmų.

Žmonės, kurie bėga nuo konfliktų, mano, kad konfliktai visuomet būna agresyvūs, nepagarbūs ir arogantiški. Tai netiesa, nes konfliktai gali turėti daug formų. Mes turime budriai stebėti kitų žmonių elgesį ir atpažinti, kuomet bandoma manipuliuoti mūsų emocijomis ir mintimis. Kai tik atpažįstame konfliktą, priimame sprendimą, kaip į jį reaguoti, o ne pasiduodame baimei ar bandymams jį ignoruoti.

3. Sėkmės lydimos moterys niekada neklauso savo vidinės kritikos.

Man teko pažaboti šią vidinę kritiką ir atsikratyti vidinių abejonės ir nerimo balsų. Aš tai padariau nuspręsdama sutelkti savo dėmesį teigiamoms žmonių reakcijoms ir konstruktyviai kritikai.

Psichologinė stiprybė leidžia kontroliuoti, kaip mąsto jūsų protas, o ne leidžia mintims kontroliuoti jus. Svarbiausia yra išmokti valdyti savo emocijas pokalbiais su savimi ir parinkti tinkamus (teigiamus) žodžius, kai kontroliuojate savo mintis.

4. Sėkmės lydimos moterys niekada nesitiki palankiai susiklostančių aplinkybių.

Nesitikėkite rasti idealų darbą ir nelaukite šiltnamio sąlygų. Išmokite atskirti augimo skausmą ir kentėjimo skausmą.

Lengva skųstis, kad sąlygos yra prastos, kad niekas nevyksta pagal jus ir kad su jumis elgiamasi nesąžiningai. Tai tėra pasiteisinimai, kurie tik skatina jus pasiduoti.
Pasitelkite turimas priemones, kad savo gyvenime judėtumėt toliau. Išmokite kiek įmanoma geriau išnaudoti savo situaciją. Psichologinė stiprybė leis pažvelgti į aplinkybes iš teisingos perspektyvos ir neleis tikėtis atoslūgio.

5. Sėkmės lydimos moterys niekada nevertina praeities, kaip klaidos.

Pradėjusi dirbti agente, darydavau daug klaidų. Kartais tai mane sutrikdydavo, bet prisiekiau iš kiekvienos klaidos pasimokyti.

Kai kurios mūsų praeities klaidos gali būti skausmingos ar blogos, tačiau užuot pasidavusios kančioms, pasistenkite pažvelgti į jas kaip į galimybę išmokti tai, ko prieš tą klaidą dar nežinojote. Stebėkite draugų ir kolegų klaidas – iš jų taip pat galite pasimokyti. Praeitis mūsų neapibrėžia: ji tiesiog paruošia mus kelionei sėkmės ir išminties link.

6. Sėkmės lydimos moterys niekada nepraleidžia progos sužibėti.

Daugybę kartų supratau, kad geriausias būdas kažką sėkmingai atlikti, yra daryti tai, ko nenori kiti.
Atkreipkite dėmesį į užduotis, kurių kiti vengia. Jos gali būti nesudėtingos ar nedidelės – nesvarbu. Kas tai bebūtų, padarykite tai ir iš karto išsiskirsite iš minios.

Tuomet judėkite toliau, nes mes niekada nežinome, kur tai nuves. Mes nežinome, kaip atrodo galimybė, kol prie jos nepriartėjame.

7. Sėkmės lydimos moterys niekada nepraranda šaltakraujiškumo.

Kad ir kokia būtų situacija, aš žinojau, kad visiškai kontroliuoju savo gyvenimą. Viena mylimiausių mano citatų yra Šv. Ignaco Lojolos žodžiai: „Melskis taip, tarsi Dievas viskuo pasirūpintų; elkis taip, tarsi viskas priklausytų nuo tavęs“.

Daug žmonių bando pasiteisinti, sakydami, kad daug kas priklauso nuo sėkmės. Tačiau dvasiškai stiprūs lyderiai kontroliuoja savo pačių sėkmę, nes sėkmę ar nesėkmę jie regi kaip esančią jų pačių rankose.

Galbūt sėkmė atlieka kokį nors vaidmenį dabartinėse jų aplinkybėse, bet jie nešvaisto psichinės energijos būgštavimams, kas galėtų nutikti. Kontroliuokite savo sėkmę, pasinaudodami progomis pagerinti savo gyvenimą ir padėtį. Rezultatas bus arba sėkmingas persilaužimas, arba apgailestavimas, kad nepasirinkote tam tikro kelio.

8. Sėkmės lydimos moterys niekada nepamiršta atlikti namų darbus.

Kai apklausdavau įtariamąjį, būdavau tikra, kad žinau, apie ką kalbu.
Kai susitinkate su potencialiais investuotojais, klientais ar pirkėjais, tvirtai žinokite, apie ką kalbėsite. Iš anksto atlikite namų darbus: būkite nepriekaištinga, ryžtinga ir pasirengusi.

9. Sėkmės lydimos moterys niekada nesako „gana“.

Kad ir koks sudėtingas būtų tyrimas ar kokia sunki būtų užduotis, per 24 savo tarnybos FTB metus niekada negirdėjau žodelio „gana“.

Kai sakote „gana“ ar „negaliu“, jūs paaukojate savo požiūrio ir elgesio kontrolę. Tai rodo, kad susikūrėte sau ribas. Kai nusprendžiate pasitraukti, pasiunčiate žinią, kad bijote nesėkmės ir kad jums trūksta atkaklumo išbandyti savo ribas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)