„Ametistas, jaspis, žadeitas, rubinas – priemones su visų šių akmenų mineralais esu išmėginusi. Atradau jas prieš maždaug pusantrų metų. Pirmiausia naudojausi mėginukais, kol įsitikinau, jog kosmetika ir skalsi, ir veiksminga. Tačiau labiausiai man patinka produktai su deimantais“, – pasakojo mados namų įkūrėja, verslininkė Jolanta Mikalajūnienė.

Anot jos, svarbiausia moters grožio procedūra yra veido nuvalymas tiek vakare, tiek ryte. Tą ji daro būtinai ir pataria kitoms. Dar labai J. Milakajūnienė vertina deimantinį serumą, be kurio neįsivaizduoja savo odai skirtų puoselėti priemonių lentynėlės, rašoma pranešime spaudai.

„Namuose turiu mažai kosmetikos. Kai darbe oda pavargsta nuo makiažo, norisi laisvadieniais ją tiesiog palepinti švytėjimo suteikiančiomis priemonėmis su perlais“, – pasakojo televizijos laidų vedėja Eglė Kernagytė–Dambrauskė.

34 metų žinoma moteris pasakojo itin mėgstanti natūralias kaukes, kurių gamybos išmokusi iš mamos.

„Vaikystėje niekada negaudavau pylos, jei, pavyzdžiui, netyčia sudaužydavau kiaušinį. Mama visada sureaguodavo ramiai ir entuziastingai – „O šitą uždėsime ant veido!“. Vertinu ir procedūras, kuriose naudojamas šviežias agurkas“, – su šypsena pasakojo pašnekovė, pridurdama, jog natūralios priemonės dažniausiai yra veiksmingos jaunystėje, p duodant odai vis daugiau darbo tenka pasitelkti profesionalų pagalbą.

Žinomos damos domėjosi, kokie brangakmeniai gali padėti puoselėti jų grožį

Kosmetika su mėlynuoju gintaru sudomino Ingą Baužienę, pastebėjusią, jog informacijos apie šį akmenį bei jo poveikį odai kol kas viešojoje erdvėje yra labai mažai.

Oksana Vaikasienė įsitikinusi, kad moterys grožio procedūromis turi lepintis ne tik namuose, bet ir pasitikėti profesionalais.

„Juk visko pati pasidaryti negali, o savęs palepinimas ne tik padeda puoselėti grožį, bet ir atstato jėgas, kurių taip reikia šiuolaikinei, nuolat skubančiai moteriai“, – pastebėjo pašnekovė, labiausiai vertinanti kosmetiką, kurios sudėtyje yra deimantų.

Chrystelle Lannoy patikino brangiais ir pusbrangiais akmenimis besidomėjusi nuo vaikystės. Jos dėmesį į taurius žemės turtus yra atkreipęs senelis, vadovavęs antikvariatui.

„Esu iš jo paveldėjusi akmenų kolekciją, kurią su vyru nuolat papildome. Vertingiausias ir mano mylimiausias eksponatas joje yra rubinas, kurį senelis kaip niekam nereikalingą sagą nusipirko tiesiog turguje“, – pasakojo pašnekovė.

Ji dar paauglystėje suprato, kad akmenys yra ypatingas darinys, turintis svarbių ne tik energetinių, bet ir fizinių savybių. Daug apie tai ji vėliau sužinojo ir iš savo vyro, mokslininko, biochemiko Jean Claude Bozou. Būtent jis sudėliojo visus taškus patvirtindamas savo mylimai moteriai, kad žmogui gauti mineralų yra gyvybiškai svarbu, o jie natūraliai organizme nesigamina. Šių svarbių medžiagų randama maiste bei vandenyje.

„Tačiau dėl kenksmingo aplinkos poveikio ir nesubalansuotos mitybos mes suvartojame gerokai mažiau mineralų, nei jų mums iš tiesų reikia. Tad, odai elementų, tiesiogiai atsakingų už kolageno gamybą, nelabai ir belieka...“, – paprastai paaiškino C. Lannoy.

Būtent todėl ji pradėjo galvoti, kaip kasdien naudojamą kosmetiką būtų galima papildyti mineralais, kurių gausu deimantuose, rubinuose, kalnų krištole, gintare ir t.t. Taip Chrystelle apjungė ir suderino dvi didžiausiais gyvenimo aistras: brangiuosius ir pusbrangius akmenis bei kosmetologiją.

„Visa tai kliniškai įrodyta“, – sakė kosmetikos pramonės inovatorė.

Keletas pavyzdžių kaip akmenys veikia odą: ametistas – stangrina, stimuliuoja kolageno gamybą, lazuritas – drėkina ir maitina, rožinis kvarcas – drėkina ir valo, granatas – regeneruoja, deimantas – „išlygina“ raukšles, mėnulio akmuo – reguliuoja riebalų išsiskyrimą, opalas – drėkina, mažina stresą.

Dabar daug darbo reikalais keliaujanti C. Lannoy pastebėjo, jog gražiausia pasaulyje yra pietų korėjiečių oda. Šiame krašte, anot pašnekovės, įvairios odos puoselėjimo procedūros yra labai vertinamos, o įprastai kasdien korėjietės naudoja apie 20 skirtingų kosmetikos priemonių.

„Ar jų tiek tikrai veikia? Na, įvertinant, kokios tautos atstovų oda yra dailiausia, matyt, kad jie kosmetiką pasirenka taikliai ir ji veikia“, – su šypsena sakė C. Lannoy, jaunoms merginoms patarianti turėti valiklį, kremą ir šveitiklį, o vyresnėms nei trisdešimties savo grožio puoselėjimo lentyną pasipildyti losjonais, serumais, naktiniais kremais, kaukėmis.

Jos teigimu, pati svarbiausia jaunystės išsaugojimo procedūra – veido valymas du kartus per dieną. Ir tam reikėtų rinktis ne micelinį vandenį, o specialią priemonę.

„Vertingiausias odai akmuo yra hematitas, kuriame gausu geležies, atsakingos už hialurono gamybą“, – sakė C. Lannoy.

Dar vienas jos patarimas – stengtis naudoti vienos linijos kosmetikos priemones ir pasidomėti, ar jos tikrai yra veiksmingos, jei yra tepamos viena ant kitos.

„Keturi vaikai ir vyras mane įkvėpė veiklai. Džiaugiuosi juos turėdama“, – sakė C. Lannoy.

Žinomos damos domėjosi, kokie brangakmeniai gali padėti puoselėti jų grožį
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)