Trečiadienio vakarą prancūziškos kosmetikos gamintoja „Institut Esthederm Paris“ į naujojo kremo brandžios odos savininkėms pristatymą sukvietė daugybę viešnių, o čia dalyvavusi gydytoja dermatovenerologė Renata Bartusevičienė paaiškino, kas svarbiausia prižiūrint brandžią odą bei paneigė sklandančius mitus.

Anot gydytojos, brandžia odą galima vadinti maždaug nuo 40-45-erių metų. Gana plačiai paplitęs mitas, jog gerokai jaunesnėms moterims jokiu būdu nevalia pasiskolinti mamos kremo ar serumo, nes tokiu būdu oda pripras prie veikliųjų medžiagų ir priemonės vėliau taps nebeefektyvios.

R. Bartusevičienės teigimu, tokie teiginiai – nėra pagrįsti: „Tai -mitas. Niekas nedarė klinikinių tyrimų ir nebandė pasižiūrėti, ar oda gali priprasti prie kremo ir ar vėliau tie kremai nebeveikia, ir reikės dar kažko stipresnio. Visi tokie teiginiai yra kalbų lygyje, kažkas tiesiog sugalvojo, kad taip gali būti. Vis dėlto, nematau prasmės jaunai moteriai naudoti brandžiai odai skirtą kosmetiką. Jei oda yra nebrandi, tai juk net gaila pinigų, nes kremai brandžiai odai dažniausiai kainuoja tikrai brangiau nei tiesiog įprasti drėkinantys kremai jaunai odai.“

Kokias priemones tiesiog privalu turėti, jei esate brandžios odos savininkė? Anot gydytojos, pagrindinės priemonės nesiskiria, nesvarbu, ar jums 25-eri, ar 45-eri.

Renata Bartusevičienė

„Privalomos priemonės vienodos: prausiklis, paakių kremas ir kremas pagal sezoniškumą. Maitinamasis kremas šaltuoju metu ir drėkinamasis šiltuoju metu. Žinoma, brandžiai odai prisideda ir priemonės, kurios turi jauninačių savybių. Dažniausiai tokios priemonės naudojamos nakčiai, tai gali būti, pavyzdžiui, intensyvus naktinis kremas. Taip pat ir serumai, kurie dažniausiai naudojami prieš kremus bei intensyvios kaukės. Bet iš esmės brandžios odos priežiūra nesiskiria nuo jaunos, tiesiog brandžios odos priemonių sudėtyje kitos veikliosios medžiagos, kurios yra intensyvesnės ir skirtos tam, kad stabdytų senėjimą ar šalintų jo požymius“, – sakė R. Bartusevičienė.

Nors dažnai girdime, kad kosmetikos krepšelius reikia peržiūrėti ir pakeisti jau pavasarį, tačiau gydytoja ragina to nedaryti aklai ir atkreipti dėmesį į oro temperatūrą.

„Dabar Lietuvoje temperatūra siekia kelis laipsnius šilumos, tad odai dar tinka maitinamasis kremas. Aišku, kai temperatūra perkops 10 laipsnių ir bus saulė, tai be abejo reikia pakeisti priemones į drėkinančias ir nepamiršti priemonių su apsauga nuo ultravioletinių spindulių. Tai galioja visiems, tačiau brandžiai odai ypatingai. Mes žinome, kad kuo labiau oda sensta, tuo labiau pigmentuojasi. Vengiant pigmentinių dėmių reikėtų ypač vengti pirmųjų – pavasarinių saulės spindulių ir nepamiršti apie apsaugą“, – sakė R. Bartusevičienė.

Pasak gydytojos, pasirodžius saulei reikėtų pamiršti apie tokias priemones kaip retinolis ar vaisinės rūgštys.

Paklausta apie dažniausiai moterų daromas odos priežiūros klaidas, R. Bartusevičienė įvardyja odos nesaugojimą nuo saulės. „SPF reikia nuolat naudoti nuo pavasario iki rudens, jei norite išsaugoti gražią veido odą. Tai turėtų būti diegiama nuo vaikystės, nes yra itin svarbu.“

Gydytojos manymu, daugybė Lietuvos moterų yra pamėgusios odą valyti įvairiais valikliais, miceliniu vandeniu, toniku ar pieneliu, tačiau geriausias būdas odai valyti – vanduo ir prausiklis.

„Mano manymu, tai pats geriausias odos valymo būdas. Aišku, jei esate su makiažu, tai žinoma jį galima nuvalyti miceliniu vandeniu, bet po to jį reikia nuprausti prausikliu. Aišku, irgi nereikia persistengti, užtektų tai daryti vakarais, o ryte užteks tik vandens. Vėlgi daug moterų ryte naudoja valiklius, tonikus, aš – prieš tai. Manau, kad geriausias dalykas yra vanduo“, – tikino R. Bartusevičienė.

Gydytoja taip pat pabrėžė drėgmės svarbą: „Dėl šildymo drėgmės mūsų odai nepakanka ir ji yra dehidratuota. Reikėtų vartoti kuo daugiau vandens ir naudoti priemones odos drėgmei atstatinėti. Taip ji atrodys jauniau ir ne taip greit sens.“

Renginio akimirkos - nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)