– Teigiate, kad maistas labai veikia mūsų sveikatą. Ar tikrai taip?

– Hipokratas yra sakęs, kad visos ligos slypi žarnyne. Tai ne tik fizinė sveikata, tai ir emocijos, ir psichologinė būsena, moters grožis. Viskas, ką mes dedame į vidų, organizmas transliuoja į išorę. Tai yra kaip mes jaučiamės, kaip mes atrodome.

– Nustebinote sakydama, kad žmogui užtenka valgyti du kartus. Juk visi girdėjome, kad reikia valgyti 5–6 kartus.

– Tie 5–6 kartai jau išeina iš mados. Penkis ar šešis kartus per dieną valgyti patarčiau vyresnio amžiaus žmonėms, vaikams, paaugliams, augančiam organizmui, sportininkams. Bet jei esi fiziškai aktyvus, sveikas žmogus, galima puikiai taikyti ir trijų valgymų režimą. Žinoma, jei tai kokybiškas, visavertis maistas. Aš sau taikau du, kartais du su puse valgymų, kai organizmas jau adaptuojasi.

– Ką reikia žmogui vartoti, kad jo organizmas būtų sveikas?

– Labai svarbu vartoti skaidulas. Daržovės, vaisiai, riešutai, sėklos, ankštiniai ir kruopos. Tai 6 maisto grupės, kuriose yra skaidulų. Jos turėtų sudaryti 80–90 proc. žmogaus dienos maisto raciono. Mėsa, žuvis, kiaušiniai ar pieno produktai yra gerai, bet jei mes juos papildome daržovėmis, vaisiais, riešutais ar sėklomis, mes gauname taip reikalingas skaidulas.

– Sakote, kad jaunystei didžiausias nuodas yra užkandžiavimas. Kalbate apskritai apie sveikatą?

– Ne tik jaunystei, o ir bendrai sveikatai. Kokie mūsų užkandžiai? Tai saldumynai, pyragėliai. Pyragėlis ryte su kava, pyragėlis su kava vakare. Atsisėdau, pavalgiau ir einu dirbti. Yra pusryčiai, pietūs ir vakarienė. Nereikia to užkandžio. Kartais žmonės sako, kad man rankos dreba, galva svaigsta. Tai tik pripratimas prie tam tikro maisto, o įpročius galime keisti. Tiesiog nepirkite tokių produktų ir taip bus lengviau nuo jų atprasti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)