Stiprus seksualinis potraukis – mūsų sėkmingo ir aktyvaus seksualinio gyvenimo, o tai reiškia ir jaunystės, pasitikėjimo savimi bei savo patrauklumu, taip pat laimingų santykių su partneriu ir akių švytėjimo garantas, rašoma knygos ištraukoje. Štai kodėl labai svarbu išsaugoti stiprų lytinį potraukį ir praėjus daugeliui metų po vaikų gimimo.

Taigi, kaip išsaugoti lytinį potraukį? Štai paprastas ir veiksmingas planas:

1. Išsiaiškinkite seksualinio potraukio sumažėjimo priežastį.

Kartais „nenorite“, nes ariate lyg darbinis arklys, o kartais, kaip jau minėjau, taip nutinka vartojant vaistus arba KT. Atlikite hormonų tyrimus ir stenkitės koreguoti jų kiekį.

2. Vartokite adaptogenus.

Jei kortizolio pernelyg daug, pernelyg mažai arba jo kiekis per dieną svyruoja, rekomenduoju vartoti dvigubą adaptogeno dozę, pavyzdžiui, peruvinę pipirnę. Šio augalo milteliai yra natūralus adaptogenas, padedantis kovoti su nerimu, depresija, silpnu lytiniu potraukiu, miego sutrikimais. Norint stabilizuoti kortizolio kiekį kraujyje, galima vartoti migdomąją vitaniją – populiarų indišką adaptogeną. Geriau ją vartoti vakare, prieš miegą.

3. Į savo racioną įtraukite naudinguosius riebalus.

2–3 kartus per savaitę valgykite riebią žuvį, kasdien vartokite nerafinuotą aliejų, šviežius riešutus, avokadą, kokosų aliejų, kurio sudėtyje yra vidurinės grandies trigliceridų, taip pat juodąjį šokoladą, turinčio mononesočiųjų riebalų rūgščių, kurios būtinos smegenų veiklai ir teigiamai veikia kortizolio lygį.

4. Paįvairinkite savo lytinį gyvenimą.

Nežinau, kaip, ir nepateiksiu universalių receptų – tai kiekvienas supranta savaip. Išbandykite orgazminę meditaciją, po kurios kūne išsiskiria oksitocinas, džiaugsmo hormonas, vyrams didinantis testosterono kiekį ir mažinantis kortizolio kiekį, o moterims didinantis estrogeno kiekį ir gerinantis skydliaukės veiklą.

Pora lovoje

ĮSIDĖMĖKITE

Oksitocinas – pagumburyje (smegenų apatinėje dalyje) gaminamas hormonas. Organizme oksitocinas atlieka šias funkcijas:

- dalyvauja gimdymo veikloje ir virškinimo procese;
- vadovauja pieno ir priešpienio gamybos procesui;
- formuoja emocinę priklausomybę nuo konkretaus seksualinio partnerio;
- skatina sielos ramybę ir suteikia emocinį stabilumą;
- lėtina raumenų skaidulų senėjimą ir degeneracinius procesus;
- dalyvauja vykdant pažinimo funkcijas – atminties, kalbos, intelekto lygio ir pan.;
- netgi apibūdina žmogaus socialinį elgesį.

Įrodyta, kad oksitocino kiekį didina:

- žaidimai su vaikais;
- bet koks kontaktas su mylimu žmogumi;
- bendravimas su maloniu pašnekovu.

Neigiamą įtaką oksitocino kiekiui daro bet koks stresas, taip pat gėrimų, kurių sudėtyje yra etilo alkoholio, vartojimas.

Labai svarbu, kad seksas būtų trokštama ir svarbi gyvenimo dalis, suteiktų malonumo ir energijos. Ir jei organizmas tam priešinasi, dabar žinote, kaip jam natūraliai padėti.

Hormonų valsas

Ištrauka yra paimta iš Natalijos Zubarevos knygos „Hormonų valsas“, kurią išleido leidykla „Liūtai ne avys“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)