Anot pašnekovės, iš veido galima spręsti tiek apie žmogaus praeitį, tiek apie ateitį. „Veido bruožų išmanymas labai padeda jaunimui renkantis karjerą. Pasigilinęs į juos, pamatai ar tikrai žmogus turi tam tikras detales, atspindinčias tai profesijai reikiamus bruožus. Tie, kas išmano šią sritį, gali užmesti akį į pašnekovą ir jau apie jį turėti labai daug informacijos. Jei veido bruožus dar sujungiame su žmogaus tipu, turime aiškų gidą, kaip su juo bendrauti“, – sakė L. Šukienė.

Laura Šukienė

Ji aptarė kiekvieną veido bruožą atskirai ir pakomentavo, ką jis reiškia.

Akys

„Pagal akių formą galima spręsti, kaip žmogus priima informaciją. Jei akys eina į viršų, toks žmogus yra optimistas, mato mažai kliūčių, eina tik į priekį. Kita vertus, gali dėl to ir nukentėti. Tokie žmonės yra truputį grobuoniški, linkę į naudą sau. Jei akys nuleistos žemyn, tai žmonės linkę į kritiškumą, pesimizmą. Kita vertus, jei žiūrėsime pagal profesijas, jie bus puikūs analitikai. Jei poroje abu žmonės yra su akimis į viršų, nieko gero nebus. Geriausias variantas, jei bent vieno akys yra tiesios – toks žmogus yra realistas“, – pasakojo mentorė.

Antakiai

„Į šį veido bruožą nesiūlyčiau labai gilintis. Galima tik pasakyti, kad kuo antakiai vešlesni ir išreikšti į galą, tuo labiau žmogus atlieka visus darbus iki galo“, – sakė pašnekovė.

Neapsisprendęs vyras

Aukšta kakta

„Jei matote tikrai aukštą ir stačią kaktą, žinokite, kad tokie žmonės yra puikūs akademikai. Jie linkę į mokslą, geba greitai perprasti sudėtingus dalykus. Žemų kaktų žmonės yra gudresni ir verslesni“, – pasakojo L. Šukienė.

Nosis

„Jei žmogus turi didžiulę nosį, jis yra emocijų pliūpsnis. Tokiam žmogui labai dažnai reikės sakyti, kad jį myli, girti, dalinti komplimentus. Kuo didesnė nosis, tuo labiau jis viską vertina širdimi. Kuo mažesnė nosis, tuo žmogus yra šaltesnių nervų: mažiau jautrus, greitesnis, praktiškesnis. Didelių nosių savininkai ilgiau galvoja, gali lengvai įsižeisti. O jei nosis ne tik ilga, bet ir kumpa, tai byloja apie kategoriškumą, taisyklių paisymą. Riesta nosis – gudragalviai, kurie galvos, kaip prasisukti. Vaikai su riestomis nosimis dažniau nusirašinės nei tie, kurie turi tiesią nosį. Jei nori gudraus vyro, rinkis žemos kaktos ir riestos nosies. Jei patikimo, ieškok tiesios nosies savininkų“, – teigė mentorė.

Lūpos

„Kuo didesnės ir storesnės, tuo daugiau žmogus mėgsta pakalbėti. Tai gali būti ir plepiai, kurie per neapsižiūrėjimą iškalbės per daug informacijos. Kuo lūpos mažesnės, tuo mažiau informacijos tu iš tokio žmogaus gausi, jis nemėgsta daug kalbėti. Tai nereiškia, kad jis negali kalbėti. Bet jam tai kainuoja daugiau emocijų ir pastangų nei tam, kuris turi dideles lūpas“, – sakė pašnekovė.

Asociatyvioji nuotr

Smakras

„Atkreipkite dėmesį į apatinę vyrų veido dalį. Kuo ji yra platesnė, tuo žmogus yra linkęs vadovauti, diktuoti. Jei norite vyro lyderio-vadovo, kategoriškesnio, ištvermingesnio, žiūrėkite į smakro zoną. Bet jei abu poroje bus tokie, kažkas kažkam turės nusileisti. Tas, kuris nusileis, jausis nusižeminęs, tad geriau, jei tie bruožai būtų skirtingi“, – dėstė specialistė.

Veido forma

„Jei labiau išreikšta veido apačia – dominuojantis žmogus, jei viršus – logiškai mąstantis. Jei veidas rombo formos – kūrybiškas žmogus. Jei ovalas – diplomatas, mokantis prisitaikyti“, – sakė L. Šukienė.

Duobutės žanduose

„Tai yra linksmi žmonės. Jei atėjo vaikinukas su duobutėmis, liūdna nebus. Tai pozityvūs žmonės, žaismingai žiūrintys į gyvenimą“, – teigė pašnekovė.

Ausys

„Kuo didesnės ausys, tuo žmogus protingesnis“, – sakė mentorė.

Susimąstęs vyras

Į ką dar atkreipti dėmesį:

  • Jei vyro veide matote skeltuką barzdoje, jam galima prilipinti mergišiaus etiketę, prie jo merginos limpa pačios.
  • Jei žiūrite į žmogų iš profilio ir kaktos srityje matote tokį išsikišimą, reiškia, kad žmogus linkęs į agresiją. Jei toks žmogus yra dar ir kampuotu smakru, geriau šito liūto už ūsų netampyti.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)