Anot specialistės, pasiryžus namuose savarankiškai padailinti antakius svarbu turėti kantrybės, laiko bei nepamiršti, kad rezultatas greičiausiai skirsis nuo to, kurį esate pratusi matyti po vizito pas profesionalę. „Užsiimkite tuo esant geram apšvietimui, o talento gyslelę šiai procedūrai rasime visos. Atliekant procedūrą salone, gali būti naudojami ne visiems lengvai prieinami dažai, o plaukeliams šalinti naudojami net keli būdai, taip pasiekiant „švariausio“ rezultato“, – pasakoja G. Butėnaitė.

Pagrindinės klaidos

Anot specialistės, savarankiškai antakius sau tvarkančios moterys dažniausiai daro šias klaidas:

– Per giliai nupešiojami plaukeliai ties apatine antakių linija, taip siekiant įmantrios ir išraiškingesnės antakių formos. Dažniau ši klaida pasitaiko toms, kurios turi tiesesnės formos antakius. Taip sukuriamas duobėtų, iškandžiotų antakių efektas.

– Per daug ilgai užsižaidžiama prie veidrodžio, tad ieškant simetrijos jos taip ir neberandama, nes išpešami aktyvūs plaukai, kurie turi skirtingus ilgius, kritimo kampus.

– Natūrali antakių forma moteriai atrodo per plati ir, norėdama sutvarkyti šią problemą, ji pašalina per daug plaukelių nuo viršutinės linijos, o tuomet abiejų antakių suformuoti vienodai nebesugeba. Pakeista forma pradeda keisti veido emocijas ir akių linijos išraiškas. Stiprūs išpešiojimai namuose gali peraugti į rimtas ateities problemas, susijusias su plaukelių ataugimu.

– Netinkamai pasirinkta spalva, neteisingos maišomų dažų proporcijos, per ilgas dažų išlaikymo laikas ir užryškintos bei nustorintos antakių pradžios linijos. Jos dažniausiai yra labiausiai pastebimos vos pažvelgus moteriai į veidą.

Antakiai

Kokius įrankius ir priemones reikia turėti

Pasak G. Butėnaitės, bazinis įrankių ir priemonių krepšelis gali atrodyti itin paprastai – prireiks tik kirsto teptuko, dažų tūbelės ir oksidanto. „Jei norite profesionalesnio rezultato, reikėtų turėti kelias dažų spalvas, kad galėtumėte išgauti kiek įmanoma dailesnį atspalvį. Taip pat prireiks pieštuko ir liniuotės, kad prieš dažant pažymėtumėte svarbiausius atsvaros taškus. Patogesniam dažų maišymui pravartu turėti mažą stiklinį indelį, kurį lengvai išplausite“, – vardija specialistė.

Kaip išsirinkti dažų spalvą

„Išsirinkti dažus – labai paprasta. Gamintojai jau būna paruošę visą antakių dažų paletę. Grafito spalva labiausiai tinka blyškios odos bei šviesių, platininių plaukų savininkėms. Antakius dažosi vis daugiau vyrų, tad ir jie neprašaus pasirinkę šią spalvą.

Kita spalva paletėse dažniausiai yra ruda/natūrali ruda. Ši spalva puikiai tinka toms kurios nemėgsta sodriai nudažytos odos efekto ir nori tiesiog pagyvinti antakių spalvą, jų labai nepabrežiant.

Pagrindinė bazinė spalva dažniausiai yra ruda/tamsiai ruda. Ji tinka visose situacijose, tik nuo jos išlaikymo priklausys ir rezultatas, bet jos paskirtis yra suformuoti sodrios spalvos, tamsiai rudus antakius. Su šia spalva jau galime tikėtis ir sodresnio tono ant odos.

Yra dar viena kategorija klienčių, kurios mėgsta itin išraiškingus antakius, šio tipo klientės džiaugsis rezultatu sumaišiusios tamsiai rudos spalvos ir juodos spalvos dažus lygiomis proporcijomis“, – pataria meistrė.

Antakių korekcijos eiga

G. Butėnaitė rekomenduoja antakių korekciją atlikti tokia tvarka:

– Pasiruošimas. Pirmiausia nuvalykite antakius makiažo valikliu, pašalinkite nešvarumus ir makiažo likučius. Tuomet dezinfekuokite odą spiritinio pagrindo produktu. Jei jūsų oda antakių srityje sudirgusi, linkusi šerpetoti, tokiu atveju pašalinkite suragėjusias odos ląsteles šveitikliu. To neatlikus antakiai gali nusidažyti netolygiai.

– Antakių formos pasižymėjimas. Išsimatuokite storį, ilgį, aukščiausių taškų vietas.

– Dažų pasiruošimas. Pagal minėtus dažų pasirinkimo kriterijus išsirinkite spalvą. Dažų ir oksidanto santykis turi būti lygus 50/50. Naudokite 3 proc. oksidantą, o dažus laikykite nuo 10 iki 20 minučių.

– Dažymas. Užtepkite visą antakių plotą. Svarbu neskubėti, judesiai turi būti trumpi, tikslūs, judėkite horizontaliomis linijomis į viršų. Palaikius dažus norimą laiką, nuvalykite juos vandeniu sudrėkintais vatos diskeliais.

– Formavimas. Namuose tam tinkamiausias įrankis – pincetas arba antakių skustuvas. Pastarasis itin tinka toms, kurios negali pakęsti skausmo, tačiau jį naudojant antakių priežiūra teks užsiimti dažniau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)