1. Sportuokite, kad pagerintumėte seksualinę ištvermę

Vienas geriausių būdų savo sveikatai pagerinti yra širdies ir kraujagyslių mankšta. Sekso metu padažnėja širdies ritmas, tačiau reguliariai sportuodami, galite sustiprinti širdies veiklą, o tai savo ruožtu pagerins jūsų lytines funkcijas.

Pasistenkite kiekvieną savaitę bent 75–150 minučių skirti prakaitą varantiems pratimams – juos reikėtų paskirstyti per kelias dienas. Toks sportas kaip plaukimas ir bėgimas gali daryti stebuklus, stiprinant jūsų libido.

Be to, venkite ilgai sėdėti.

Jei dar reguliariai nesportuojate, pradėkite pamažu siekti šių tikslų.

2. Valgykite šiuos maisto produktus

Tam tikri maisto produktai taip pat gerina kraujotaką ir didina ištvermę.

Angliavandeniai

Jei norite turėti energijos, Amerikos širdies asociacija (AHA) rekomenduoja vartoti subalansuotą maistą, kuriame sudėtinių angliavandenių būtų daugiau, nei paprastųjų.

Be to, vienas tyrimas parodė, kad prieš ištvermės treniruotę vartojant mažai angliavandenių, pasiekiama prastesnių rezultatų.

Vaisiai ir daržovės

Mityba, kurioje gausu vaisių, gali sumažinti aukšto kraujospūdžio riziką. Anot vieno švedų tyrimo, kurio metu kraujospūdis namuose buvo lyginamas su kraujospūdžiu darbovietėje, ypač daug naudos duoda šie vaisiai: obuoliai, kriaušės, apelsinai ir kitų rūšių citrusiniai vaisiai.

Omega-3 riebiosios rūgštys

Šios rūšies riebalai gerina kraujotaką. Vienas geriausių omega-3 šaltinių yra riebi žuvis. Norint užtikrinti gerą širdies sveikatą, AHA žuvį rekomenduoja valgyti bent du kartus per savaitę.

Vitaminas D

Remiantis medicininės literatūros apžvalga, maisto produktai, kuriuose gausu vitamino D, gali sumažinti sunkios erekcijos disfunkcijos ir širdies ligų riziką. Šis vitaminas gerina kraujotaką, mažina oksidacinį stresą ir cholesterolio kiekį kraujyje.

3. Didinkite organizme melatonino kiekį

Hormonas melatoninas padeda mums užmigti ir turi daugybę kitų privalumų. 2018 metais atliktas tyrimas nustatė, kad mažesnis melatonino kiekis taip pat susijęs su dažnesne erekcijos disfunkcija.
Organizmas melatoniną gamina pats, tačiau jo taip pat yra tokiuose maisto produktuose kaip pistacijos. Dauguma žmonių, norinčių padidinti melatonino kiekį, vartoja maisto papildus su melatoninu.

4. Mažinkite stresą

Stresas gali turėti neigiamą poveikį visoms sveikatos sritims, įskaitant lytinį potraukį. Jis (nesveiku būdu) didina širdies ritmą ir kraujospūdį. Abu šie veiksniai kenkia seksualiniam potraukiui ir lytinėms funkcijoms.

Stresas taip pat gali turėti įtakos jūsų gebėjimui pasiekti erekciją ar orgazmą.

5. Atsisakykite nesveikų įpročių

Įpročiai, kurių griebiatės, norėdami atsipalaiduoti, pavyzdžiui, alkoholio vartojimas ar rūkymas, gali pakenkti jūsų seksualiniam aktyvumui.

Pakeitę šiuos įpročius sveikesniais, tokiais kaip sportas ir geresnė mityba, pagerinsite savo seksualinę sveikatą.

Rūkymas siaurina kraujagysles, todėl didėja impotencijos rizika. Sumažinti cigarečių kiekį arba apskritai mesti rūkyti yra vienas svarbiausių žingsnių, kuriuos galite žengti geresnės seksualinės sveikatos link.

6. Masturbuokitės, jei norite ilgesnio lytinio akto

Jei lovoje neatsilaikote tiek ilgai, kiek norėtumėte, galbūt jums reikia praktikos. Nors geriausias būdas praktikuotis sekso srityje yra pats seksas, masturbacija taip pat gali padėti didinant lytinio akto trukmę.

Atkreipkite dėmesį, kaip masturbuojatės. Jei skubėsite, nesąmoningai tik sutrumpinsite laiką, kurį ištversite su savo partnere. Stenkitės kontroliuoti savo orgazmą ir atsilaikyti kuo ilgiau – tiek, kiek norėtumėte, būdamas ne vienas.

7. Praktikuokite „stop“ techniką

Padidinę ištvermę lytinių santykių metu, taip pat išvengsite priešlaikinės ejakuliacijos. Jei ejakuliacija įvyksta per 1 minutę nuo lytinio akto pradžios, jums gali padėti „stop“ technika, kurią reikėtų praktikuoti masturbacijos metu.

Prieš pat orgazmą sustabdę penio stimuliaciją, galite sumažinti norą pernelyg greitai ejakuliuoti. Laikui bėgant, galite išmokti kontroliuoti savo orgazmus ir pagerinti savo seksualinę ištvermę.

8. Skirkite dėmesio savo partnerei

Seksas nėra vienos krypties eismas. Skirdami savo partnerei ypatingą dėmesį, paversite seksą maloniu užsiėmimu ir pakurstysite ar pristabdysite savo aistrą.

Kaitaliodami ritmą ar atokvėpio metu sutelkdami dėmesį į savo partnerę, paversite lytinį aktą malonia patirtimi.

Iš anksto pasikalbėję apie seksą, taip pat išvengsite nepatogių momentų, jei karštą akimirką prireiktų sulėtinti tempą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)