1. Jei patiekalas per saldus, į pagalbą ateis citrinos sultys.

Kam nepasitaiko – netyčia padaugini vieno ingrediento, o tada viso patiekalo skonis pasikeičia. Laimė, yra būdų, kaip šią klaidą ištaisyti. Jei patiekalas per aštrus, įberkite cukraus arba įdėkite truputį sviesto. Per saldus? Įlašinkite citrinos sulčių. Patiekalas prėskas? Įberkite druskos.

2. Per dažnai nemaišykite.

Jei nekepate daržovių, gaminant įvairius patiekalus nėra reikalo nuolat maišyti puodo. Na, nebent taip nurodyta recepte.

3. Visus produktus susverkite ir supjaustykite, prieš pradėdami gaminti.

Galbūt atrodo, kad tai savaime suprantama, bet ši klaida dažna. Jei pirmiausia supjaustysite, susversite ingredientus, gaminat nereikės skubėti, o be streso rezultatas bus neabejotinai geresnis.

4. Jei užsidegė aliejus, vanduo neužgesins ugnies.

Jei užsidegė aliejus, nepilkite vandens, o užberkite sodos arba druskos. Jei nei tos, nei kitos neturite, išjunkite viryklę ir uždenkite keptuvę dangčiu.

5. Peiliai visada turi būti aštriai išgaląsti.

Ar dažnai galandate peilius? Tikriausiai ne per dažniausiai? Šefai pataria pagaląsti peilį kiekvieną kartą prieš juo pjaustant – pabraukti per galąstuvą po šešis kartus iš abiejų pusių.

6. Makaronus baikite virti padaže.

Makaronai bus gardūs ir kvapnūs, jei virsite štai taip: kai makaronai bus maždaug 90 proc. išvirę, išimkite juos iš puodo, 1 puodelį vandens, kuriame jie virė, pasilikite. Tada sudėkite makaronus į kitą puodą su padažu ir supylę pasiliktą puodelį vandens, pavirkite dar.

7. Nesistenkite pagauti krentančio peilio.

Jei peilis krenta, pasitraukite į šalį ir jokiu būdu negaudykite (nepakenks to dar kartą priminti šeimos nariams).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)