Kaip žinome, manikiūro „gyvenimas“ yra gana trumpas: vos 2–3 savaitės. Vaikščioti su geliniu laku ilgiau, negu rekomenduojama, negalima, nes kitaip kils bėdų dėl nagų skilinėjimo ar lupimosi (moksliškai tai vadinama onicholize). Teatro ir kino aktorė Daria Pogodina tinklalapyje marieclaire.ru pataria, kaip namuose pačioms be didesnių nuostolių nusiimti gelinį laką.

Būdas nr. 1: folija

Jums reikės specialaus valiklio geliniam lakui, 3 vatos diskelių, nagų dildės, medinio pagaliuko manikiūriui ir paprastos folijos. Svarbus momentas: vietoje gelinio lako valiklio galite naudoti įprastą nagų lako valiklį, o foliją reikia naudoti tik blizgiąja puse.

Vatos diskelius padaliname į 4 dalis ir paruošiame folijos gabaliukus kiekvienam nagui – kad kiekvienos skiautės užtektų piršto viršui su nagu apvynioti.

Sudrėkinkite vatos diskelio ketvirtį nagų lako valikliu, uždėkite vatos trikampį ant nago ir apvyniokite pirštą folija. Tą patį padarykite su likusiais pirštais. Palaikykite mažiausiai 15 minučių.

Foliją nuo kiekvieno piršto nuimame atskirai. Mediniu pagaliuku kruopščiai, bet atkakliai stengiamės nustumti nuo nago laką. Jei nepavyksta, kartojame procedūrą su vatos ketvirčiu ir folija. Gelinio lako likučius galite pašalinti nagų dilde, tačiau reikia elgtis labai atsargiai, kad nepažeistumėte nago plokštelės.

Būdas nr. 2: dildė

Skirtingai negu pirmuoju atveju, nušveičiant viršutinį gelinio lako sluoksnį nagų dilde, laką nuimti būna kur kas paprasčiau. Kiek įmanoma stipriau nagų dilde nušveiskite kelis galio sluoksnius (stenkitės neužkabinti nago plokštelės). Tuomet pereikite prie metodo su folija.

Būdas nr. 3: freza

Šiandien daugelis merginų ir moterų, mėgstančių tvarkingus nagus, turi įsigijusios elektrines nagų dildes – frezas, taigi jos nėra retas prietaisas namuose. Jei norite nuimti gelinį laką, jums reikės specialaus keraminio antgalio, skirto geliniam lakui pašalinti. Su šiuo prietaisu gana greitai pašalinsite viršutinį sluoksnį ir patį laką. Tačiau būkite atsargios, kai priartėsite prie bazės – jos geriau nelieskite, nes galite pažeisti patį nagą. Gelinio lako valymas šiuo būdu pareikalauja daug mažiau laiko ir pastangų, negu kiti metodai.

Būdas nr. 4: garų aparatas

Garų aparatai nagams yra specialūs prietaisai, kurie vos per 10 minučių garais suminkština gelinį laką. Tokiai procedūrai jums reikės: gelinio lako valiklio, nagų dildės ir poliruoklio nagams. Į garintuvą supilkite 5 ml nagų lako valiklio. Kol jis šyla, poliruoklio pagalba nuimkite viršutinį lako sluoksnį ir sukiškite pirštus į prietaisą. Po 10 minučių nuimkite likusį gelio sluoksnį dilde. Norėdamos visiškai užbaigti nuėmimo procesą, dar kartą perbraukite per nagus poliruokliu.

Nuėmusios gelinį laką, nepamirškite pasirūpinti nagais. Tam puikiai tiks nagus stiprinančios priemonės, dažnai vadinamos „išmaniuoju emaliu“. Šiuose gaminiuose nėra tokių kenksmingų komponentų kaip toluenas ar formaldehidas. Jų užduotis – atkurti nago plokšteles ir odeles. Tokios priemonės ne tik pamaitina ir atkuria nagus, bet ir suteikia jiems vizualaus grožio.

„Išmanųjį emalį“ reikia tepti tam tikra tvarka, todėl prieš naudojimą būtinai perskaitykite instrukciją. Kai kurias priemones reikia tepti kas 7 – 10 dienų, nuvalyti ir vėl užtepti. Kiti stiprikliai tepami po vieną sluoksnį kiekvieną dieną. Po savaitės apsauginis sluoksnis nuvalomas ir procedūra kartojama iš naujo. Tiesą sakant, net specialistai pataria retkarčiais padaryti pertrauką nuo gelinio manikiūro ir leisti nagams atsigauti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją