Citrina odai skaistinti

Perpjaukite citriną per pusę ir išspauskite sultis į dubenį. Vatą sudrėkinkite neskiestomis citrinos sultimis ir patepkite toje vietoje, kurią norite pašviesinti. Tai galite atlikti kelis kartus per dieną. Citrinose esanti citrinų rūgštis turi šveitiklio savybių ir pašalina negyvą odą, spalvos pakitimus, riebalų ir nešvarumų perteklių. Vitaminas C slopina melanino susidarymą ir pagerina odos elastingumą. Tačiau jei jūsų oda jautri, būkite labai atsargi su citrinomis.

Šilkaverpių kokonai

Šilkaverpių kokonai šimtmečius naudojami kaip giluminio valymo priemonė. Uždėkite juos ant pirštų ir 10-15 minučių pamasažuokite švarią odą. Kokonai pašalina negyvas ląsteles, stimuliuoja odos regeneraciją, išlygina odos tonusą ir padeda atsikratyti spuogų.

Sojų pienas

Azijoje sojų pienas dažnai naudojamas kosmetikoje – tiek profesionalioje, tiek namų sąlygomis. Vienas iš seniausių ir paprasčiausių receptų yra toks: sudrėkinkite marlės audinį sojos pienu ir palikite ant švaraus veido 15–20 minučių. Atlikite tai vieną ar du kartus per savaitę. Sojos sudėtyje esančios medžiagos normalizuoja riebalinių liaukų funkcionavimą, atjaunina ir maitina odą.

Pleistras nuo spuogų

Tikras hitas, kurį galima nusipirkti parduotuvėje ar internete. Pleistras izoliuoja ir gydo spuogą, nuramina uždegimą per rekordinį laiką – daugeliu atvejų per naktį.

Veido tonikas su druska

Šio toniko probleminei odai receptas yra paprastas: į stiklinę šilto vandens įberkite 1 šaukštą jūros druskos ir išmaišykite. Po prausimosi nuvalykite odą toniku. Jūros druska dezinfekuoja odą, palaipsniui šalina spuogus ir ramina uždegimo vietas. Jūsų veidas atrodys gaiviai.

Jūros dumbliai veidui

Jūros dumbliai gali būti naudojami kaip veido kaukė. Paimkite kelis lapus, sumerkite juos į šiltą vandenį ir 15 minučių uždėkite ant veido. Dumbliai turi daug vitaminų ir kitų medžiagų, pasižyminčių antibakterinėmis savybėmis, todėl rūpinasi jūsų oda ir išlaiko ją jaunatvišką.

Skutimosi putos nuo spuogų

Putas tepkite ant veido, švelniai masažuodama pirštų galiukais. Palikite 5-10 minučių ir nuplaukite. Procedūrą atlikite vieną ar du kartus per savaitę. Korėjos moterys mano, kad vyrams skirtos skutimosi putos yra vienas geriausių būdų kovai su pasikartojančiais veido spuogais, nes jos turi antiseptinių savybių.

Džamsu

Išradingas būdas greitai pasidaryti makiažą, kad oda atrodytų matinė ir subtili. Pradėkite nuo veido pagrindo ar pudros, o tada 15-30 sekundžių panardinkite veidą į šalto vandens dubenį. Makiažas tolygiai padengs veidą, suteikdamas odai aksominį pojūtį.

Karštų rankšluosčių masažas

Minkštą rankšluostį pamirkykite karštame vandenyje ir juo uždenkite veidą. Po 15 minučių rankšluostį nuimkite. Patepkite odą natūraliu maitinamuoju aliejumi. Ši procedūra pagerina kraujotaką, atveria poras ir padeda odai kvėpuoti.

10 sekundžių taisyklė

Kad oda atrodytų švari ir sveika, per 10 sekundžių po dušo patepkite ją drėkinamuoju kremu. Po dušo atsiveria odos poros, todėl kremas absorbuojamas greičiau.