Ne be priežasties stresas vadinamas tyliuoju žudiku; viena vertus, streso poveikis žmonėms skirtingas, kita vertus, tyrimų duomenimis, būtent stresas gali sukelti širdies smūgį ar insultą.

Kai esame užvaldyti nerimo, o galvoje nepaliauja kirbėti įvairios mintys, mažų mažiausiai trokštame meilės žaidimų miegamajame.

Vis dėlto santykių ekspertė Tracey Sainsbury pataria dažiau mylėtis, užuot atsisakius sekso dėl juntamos įtampos.

Dopaminas, oksitocinas ir serotoninas dažnai vadinami laimės hormonais, o, T. Sainsbury teigimu, šie hormonai padės tapti atsparesniems stresui ir greičiau nuo jo atsigauti. „Sekso metu organizme gaminasi visų trijų hormonų, tereikia padaryti [seksą] reguliaria savo gyvenimo dalimi“, – sakė ji leidiniui „Mail“.

Kai nuoga oda liečiasi su partnerio oda, minėti hormonai irgi gaminasi.

„Iš tiesų tai nė neturi būti gražus, romantiškas pasimylėjimas, – aiškino T. Sainsbury. – Kuo puikiausiai tiks greitukas ant sofos ar virtuvėje. Nebūtinai reikia mylėtis tik naktį miegamajame.“

O jei abu dirbate iš namų, ekspertė siūlo paišdykauti pietų pertraukos metu.

Seksas naudingas ne vien dėl hormonų, juk atradus savo žaismingesnę, linksmąją pusę sumažės ir streso pojūtis.

Renginyje apie vaisingumą Londone dalyvaudama T. Sainsbury pabrėžė – kai pora nori susilaukti vaikų, bet nepavyksta to padaryti, ironiška, kad viena iš septynių porų ima rečiau mylėtis.

Pasak ekspertės, aistra blėsta ir dėl to, kad baiminamasi dėl trumpalaikės erekcijos ar dėl to, kad nepavyks patirti orgazmo.

T. Sainsbury akcentavo – labai svarbu, kad seksas taptų kassavaitinio jūsų gyvenimo dalimi ir kad pora mylėtųsi ne vien kelias dienas ovuliacijos metu: „Galbūt jums atrodo – mums nepakanka laiko, kai esame įsitempę dėl streso ar norime susilaukti vaiko, tačiau seksas yra labai svarbus.“

Ir anksčiau ne kartą kalbėta, kad intymūs santykiai stiprina širdį, padeda greičiu įveikti infekcijas, slogą, netgi nutolina menopauzės pradžią.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)