Antras konkurso etapas jau priartėjo prie finišo tiesiosios. Rugpjūčio 8 d. balsavimas bus sustabdytas, o rugpjūčio 10 d. paaiškės, kurios moterys šiemet pelnė Delfi „Metų Moterys 2022" titulą. Nugalėtojomis taps tos, kurios savo kategorijoje surinks daugiausiai skaitytojų ir komisijos balsų. Komisiją sudaro Delfi skilčių Šeima, Mokslas, Veidai ir Moterys atstovai bei Delfi vyr.redaktorė. 60 proc. rezultatų lems skaitytojai, o 40 proc. – komisija.

Kiekvienoje kategorijoje varžosi po tris žinomas Lietuvos moteris. Vienos jų gerokai lenkia kitas, bet dar ne viskas prarasta. Jūsų balsas gali greitai pakoreguoti rezultatus.

Kviečiame dar kartą susipažinti su finalininkėmis ir pabalsuoti už savo favoritę.

Super moteris

Beata Nicholson

Beata Nicholson jau daugelį metų iš eilės puikuojasi populiariausių nuomonės formuotojų penketuke. Ji yra ilgametė televizijos laidų vedėja, žurnalistė ir kulinarinių knygų autorė. Taip pat ji yra keturių vaikų mama.

Diana Nausėdienė

Pirmoji šalies ponia, Lietuvos prezidento Gitano Nausėdos žmona. Diana Nausėdienė buvo Tarptautinės verslo mokyklos prie Vilniaus universiteto dėstytoja, yra tarptautinio protokolo žinovė, inžinierė-technologė. Augina dvi dukras.

Beata Tiškevič

Aktorė, buvusi laidų vedėja, platformos „Nebegėda“ įkūrėja, rašytoja, tinklalaidžių „Sultys” bei „Mudvi” vedėja. 2018 metais B. Tiškevič išleido savo pirmąją knygą – memuarus „Vyvenimas". Beata aktyviai dalyvauja visuomeniniame gyvenime ir drąsiai kalba apie ne visuomet patogias temas.

Balsuoti galite ČIA.

Verslas


Verslas

Austėja Landsbergienė

Austėja Landsbergienė yra socialinių mokslų daktarė, edukologė, kontekstinio ugdymo pradininkė ir tarptautinių mokyklų tarybos švietimo vertintoja. Ji įkūrė vieną didžiausių ikimokyklinio ugdymo įstaigų tinklą Baltijos šalyse „Vaikystės sodas“, Karalienės Mortos mokyklos bei „Six Senses“ International Preschool.

Vaida Šapolė

Šiais metais Vaida Šapolė buvo paskirta „Microsoft“ vadove Baltijos šalims. Ji turi finansų valdymo magistrės laipsnį, iki prisijungdama prie „Microsoft“ komandos, sukaupė daugiau kaip 20 metų darbo patirties įvairiose tarptautinėse bendrovėse.

Sonata Gutauskaitė-Bubnelienė

2021 m. vasarą Sonata Gutauskaitė-Bubnelienė tapo SEB banko vadove. Iki tol ji vadovavo banko Baltijos šalių tarnybos mažmeninės bankininkystei, taip pat dirbo valdyboje. S. Gutauskaitė-Bubnelienė karjerą banke pradėjo daugiau kaip prieš 20 metų.

Balsuoti galite ČIA.

Politika


Politika

Ingrida Šimonytė

Lietuvos ekonomistė, politikė, Seimo narė ir dabartinės Vyriausybės Ministrė Pirmininkė. 2019 m. dalyvavo rinkimuose į Lietuvos Respublikos prezidentus, kartu su Gitanu Nausėda pateko į antrąjį rinkimų turą, bet jam pralaimėjo.

Viktorija Čmilytė-Nielsen

Viktorija Čmilytė-Nielsen nuo 2020 metų yra Lietuvos Respublikos Seimo pirmininkė. Nuo 2015 moteris buvo Liberalų sąjūdžio partijos narė, taip pat – profesionali šachmatininkė, didmeistrė, pelniusi ne vieną apdovanojimą. Ji yra ištekėjusi ir augina 4 vaikus.

Gintarė Skaistė

Lietuvos politinė ir visuomeninė veikėja, ekonomistė. 2016 m. tapo Seimo nare, o 2020 m. užėmė finansų ministrės postą. Prieš tai ilgus metus buvo Kauno miesto savivaldybės tarybos nare. Ji yra ištekėjusi ir augina du vaikus.

Balsuoti galite ČIA.

Sportas


Sportas

Rūta Meilutytė

Rūta Meilutytė yra Lietuvos plaukikė, daugkartinė šalies moterų plaukimo rekordininkė, Europos ir pasaulio čempionė. 2021 m. gruodžio 16 d. po dvejų metų pertraukos sugrįžo į varžybas ir startavo 100 metrų krūtine, bei 50 metrų peteliškė rungtyse atvirame Lietuvos plaukimo čempionate.

Simona Krupeckaitė

Profesionali Lietuvos treko dviratininkė, 2009 metų Pasaulio dviračių treko čempionė, planetos rekordininkė, 2009, 2010, 2016 metų Lietuvos metų sportininkė. Sportuoti Simona pradėjo 1995 m., o prieš metus paskelbė, kad baigianti savo kaip profesionalės karjerą.

Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė

Lietuvos penkiakovininkė, olimpinė ir pasaulio čempionė, triskart Lietuvos metų sportininkė. 2021 m. Tokijuje vykusiose Olimpinėse žaidynėse iškovojo sidabro medalį. Ji yra ištekėjusi ir augina du vaikus.

Balsuoti galite ČIA.

Pramogų pasaulis


Pramogų pasaulis

Gerda Žemaitė

„TV pagalbos“ bei kitų televizijos laidų vedėja, prodiuserė, renginių vedėja ir dainininkė. Gerda aktyviai dalyvauja visuomeninėje veikloje, aktyviai padeda nuo karo bėgantiems ukrainiečiams, įstojo į Lietuvos šaulių sąjungą.

Monika Liu

Monika Liubinaitė yra Lietuvos dainininkė ir dainų autorė. Savo muzikinę karjerą ji pradėjo, būdama penkerių metų, kai ėmė mokytis griežti smuiku. 2022 m. su daina „Sentimentai“ laimėjo nacionalinę atranką į „Eurovizijos“ dainų konkursą ir ten atstovavo Lietuvai.

Karolina Meschino

Lietuvos nuomonės formuotoja socialiniuose tinkluose, verslininkė ir atlikėja. 2020 m. Karolina išleido savo aprangos liniją „By Karolina Meschino“. 2021 m. sausį su reperiu Dominyku Ježeriu-OG Version susilaukė dukros.

Balsuoti galite ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)