Balsuoti galite ČIA.

– Mūsų rinkimuose jūs esate nominuota Super Moteris kategorijoje. Esate ta, kuri įkvepia kitas, turite tūkstančius sekėjų. Kokia ta sėkmės formulė?

– Kaip ir visi žmonės turėjau svajonę ir siekiau ją išpildyti. Nuo mokyklos laikų svajojau tapti žurnaliste ir dirbti televizijoje. Vėliau, kai ištekėjau už Tomo, pakreipiau žurnalistiką kitos aistros pusėn, į kulinariją. O sėkmės paslaptis mano atveju yra būti savimi ir kliautis širdimi, intuicija, daryti tai, kas patinka, o ne tai, kas manai, kad tau atneš šlovę ir pinigų. Kai rašiau savo pirmąją knygą, maniau, kad tai bus pirma ir paskutinė knyga.

– Savo svajonę dirbti televizijoje irgi įgyvendinote. Šiemet bus 20 metų, kaip dirbate TV eteryje, tiesa?

– Taip. Pačioje karjeros pradžioje išsiskyriau tuo, kad nebuvau ta standartinė gražuolė, ir visada turėjau atsakinėti žurnalistams, kodėl storas žmogus eina į ekraną. (Juokiasi.) Bet kai kurie dalykai, atrodantys it trūkumai, iš tiesų yra privalumai. Visada buvau ir esu ištikima sau, nedarau nieko, kas man ne prie širdies. Tiesa, mėgstu įtikti žmonėms, ir gal tai yra mano trūkumas. Stengiuosi visiems visada būti gera, ne visada tai pavyksta. Tik metams bėgant supratau, kad nereikia švaistyti savo energijos nereikšmingiems dalykams. Mano prioritetas yra mano šeima ir veikla. Stengiuosi daryti viską su džiaugsmu. Taip ir kiti pajunta tą gerą energiją.

Beata Nicholson (Dovilės Jakštaitės nuotr.)

– O kaip susidorojate su nesėkmėmis? Kas yra tas spyris, kuris priverčia nugriuvus atsikelti ir eiti pirmyn?

– Nesėkmių darbe nebūna. Gali būti nelaimė, kai prarandi artimus žmones ar sveikatą, o sėkmė ar nesėkmė darbe tai tik pamoka, tavo kelio dalis. Nieko nepasiekia tie, kurie nieko nedaro. Aš esu veikli. Visada stengiuosi eiti ir daryti. Neieškau tobulumo, nes nemanau, kad įmanoma jį rasti. Kaip sakoma, „better done than perfect“ (geriau padaryta, nei tobula – liet.) Be abejo, visada yra baisu kažką pradėti, bet pastaruoju metu gyvenu labai didelio komforto zonoje, nebedarau nieko netikėto ir naujo. Tam yra normali priežastis – turiu mažų vaikų ir šeima yra mano prioritetas.

– Planuojate laiką?

– Planuoju, bet visada jo trūksta. Yra tiek visko įdomaus. Didžiausias iššūkis yra atsirinkti tai, ko tau iš tiesų reikia.

– Ar yra sričių, kurias norėtumėte išbandyti? Ar niekada nebuvo noro pabėgti nuo maisto laidų, knygų?

– Dabar jau antrą sezoną vedu laidą „Mano daina“, kur esu ne kulinariniame amplua ir man labai patinka. Nesu tik virėja, visų pirma, esu žurnalistė. Pradėjau savo karjerą kaip žinių reporterė, buvau laidų redaktorė. Moku sumontuoti laidą ir parašyti scenarijų. Tik ištekėjusi įgijau dar vieną profesiją.

Beata Nicholson su vyru Tomu Nicholson

– Jei jau prakalbome apie maistą, kas yra jūsų šios vasaros atradimas?

– Neseniai valgiau savo tėčio trešnių, kurios buvo tokios skanios... Arba paprastas agurkas, užaugęs lauke. Jo skonis yra visai kitoks nei iš prekybos centro. Kartais svarbu tik sustoti ir pastebėti. Man apskritai vasara yra per trumpa. Ji taip greitai pralekia, kad nespėji apsidairyti. Tiek visko noriu nuveikti: ir į Angliją nuvykti, ir į šiltus kraštus, ir Lietuvoje pabūti prie jūros, ir namus susitvarkyti... Atrodytų, tokie maži, bet kartu ir dideli džiaugsmai. Iš jų ir susideda mano laimė.

– Jūs ne tik gaminate maistą, bet ir daug keliaujate po Lietuvą. Jei kalbėsime apie potyrius ir vietas, kas tada būtų jūsų šios vasaros atradimas?

– Mano laida ir tos kelionės yra džiaugsmas man ir mano komandai. Jei nedirbčiau tokioje laidoje, negalėčiau tiek pamatyti. Bet nesinori vieno paminėti, kito nuskriausti. Kiekvienas paprastuose dalykuose gali atrasti savo vasaros žvaigždę. Pavyzdžiui, nuvažiuoji į Biržus, užlipi į bokštą ir pamatai ežerų galybę. Arba ta pati Palanga gali būti atrasta iš naujo. Labai daug yra ko atrasti Lietuvoje. Kita vertus, visur gera, jei tau gera su savimi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją