Verslo kategorijoje laimėjusi ir apdovanojimą atsiėmusi A. Jagelavičiūtė sakė, kad jau įprasta, jog kasdien susiduriame su moterimis versle. „Moterys vadovauja jau nebe tik įmonėms, bet ir valstybėms. Tikiu, kad ši padėti tik gerės ir manau, kad lygios teisės čia nugalėjo“, – sakė verslininkė.

Super Moters apdovanojimą atsiėmusi operos solistė Asmik Grigorian dalijosi mintimis apie tai, ką žmogui reiškia būti pastebėtam – juk ji šiemet pelnė ir geriausios operos solistės pasaulyje vardą.

„Manau, kad ir scenos, ir bet kokiam kitam žmogui šiame pasaulyje yra labai svarbu būti suprastam ir išgirstam. Šiuo atveju esu ne išimtis ir tuo labiau mano profesijoje pastebėtam būti yra nuostabu“, – sakė moteris.

Šį sezoną A. Grigorian žiūrovai išvys ir sostinės operos ir baleto teatre. Operos solistė teigė, kad Vilnius – jos namai, kurie visada traukia ir į kuriuos gera grįžti.

Moteris juokavo, kad išgirdusi, jog yra nominuota tapti metų Super Moterimi ilgai galvojo, ką toks titulas turėtų reikšti. „Man super moteris yra save gerbianti, mylinti ir drąsi“, – sakė A. Grigorian.

Metų moterimi pramogų pasaulio kategorijoje tapusi Inga Jankauskaitė teigė, kad norint išlikti šviesuliu pramogų pasaulyje reikia nepasimesti.

„Aš pati vis dažniau dreifuoju tarp to, ką reiškia iš tikrųjų būti savimi. Viešumas pakankamai žiauri vieta ir tu vis tiek turi labai filtruoti – tas nuogumas ir atvirumas turi būti kažkoks specialus, nes negali būti visai atviras ir visai nuogas, nes tuomet rizikuoji save prarasti.

Aš visada klausiu savęs, kaip jaučiuosi, ar noriu tai daryti, ar ne. Išgirdusi pasiūlymą visada klausau savo nuojautos ir ji dažniausiai nė iki galo neišklausius pasiūlymo jau žino atsakymą. Šį impulsą aš labai atsakingai gaudau, nes po to įsijungia protas ir daug visko primąsto apie naudą ir visus kitus pragmatinius dalykus. O to pirminio „noriu“ ar „nenoriu“ impulso klausausi. Dar manau, kad labai svarbu išmokti žodį „ne“.

Metų moters titulą sporto kategorijoje iškovojusi lengvaatletė Airinė Palšytė teigė, kad nors daugelis sako, kad sportas yra visai nemoteriška sritis, tačiau lyderiaujančios moterys sporte parodo, jog tai – tik stereotipas.

Politikos kategorijoje metų moters titulą pelnė Ingrida Šimonytė. Paklausta, kas jai yra stipri moteris, politikė teigė, kad nepaisant lyties stiprus žmogus yra tas, kuris gali priimti likimo iššūkius ir dovanas, ir sugebėti nesugniužti tada, kada nereikia, arba sugebėti tuos iššūkius garbingai priimti.

„Ir tai nereiškia, kad nereikia verkti ar kartais šokinėti iš laimės kaip mažai mergaitei ant pribraižytų langelių, nes tai nėra silpnybės ženklas, tai tiesiog žmogiškos emocijos, kurios yra labai gražios vietoje. Manau, kad niekas gyvenime nėra verta to, kad mes sugniužtumėme ir palūžtume. Tiesiog turime žiūrėti į priekį ir galvoti, ką galime padaryti geriau nei darėm vakar“, – sakė I. Šimonytė.

Politikės teigimu, moteris politikoje Lietuvoje vis dar veikiau išimtis, o tai jai gana keista.

„Mes vis dar galvojame, kad politika yra būdas išsirinkti sau viršininkus, tuo tarpu politika yra mūsų interesų atstovavimas ir derinimas. Jeigu jau visuomenėje yra pusė moterų, pusė vyrų, tai turbūt geriausiai tie interesai būtų suderinti tada, kada ir tie, kurie mus atstovauja maždaug panašiai atrodo, t.y. balansas, kai pusė atstovų yra moterys ir pusė vyrai. Bet matyt mums dar užtruks šiek tiek laiko, kol į politikus nustosime žiūrėti kaip į savo viršininkus, pradėsime žiūrėti kaip į savo atstovus ir tuomet, turbūt, santykis natūraliai keisis. Kiekvienam iš mūsų linkiu būti metų moterimi, metų vyru ir metų žmogumi“, – sakė I. Šimonytė.

Visi moterų sveikinimai – vaizdo įraše.

Interviu su šių metų DELFI metų moterimis skaitykite ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)