Robertas šiuo metu gyvena Floridoje, tačiau vis daugiau laiko praleidžia ir Vilniuje, nes čia taip pat turi nuosavą būstą. Lietuvis užaugo Čikagoje, o po studijų gyveno vienuose brangiausių Amerikos vietų – San Franciske ir Vašingtone. „Šiose vietose uždirbdamas ir 5000 dolerių į mėnesį, vos prasimaitinsi ir būsi kone varguolis, – sako Robertas. – Tarkime, San Franciske norint vieno miegamojo, gal ten dviejų kambarių butą išsinuomoti, tai mokėti sakyčiau mažiausiai 3500 dolerių į mėnesį teks. O Vašingtone, tai galbūt ir rasite kažką už 2500“.

Iš Čikagos atvykęs Amerikos lietuvis išgarsėjo kultiniu tapusiame prieš penkiolika metų rodytame televizijos realybės šou „Kelias į žvaigždes“, kur bene visi jo dalyviai tapo žvaigždėmis.

Robertas neslepia – tame šou jautėsi didžiulė konkurencija tarp dalyvių. Ir nieko keisto – prieš 15 metų šimto tūkstančių litų prizas ką tik mokyklą baigusiems jaunuoliams atrodė tarsi svajonė.

„Užsidirbti man tada pavyko. Nepasakyčiau, kad pralobau, bet kaip dvidešimtmetis, tai gerai gyvenau“, – gyvenimo būdo laidoje „Kasdienybės herojai“ sako lietuvis.

Robertas pripažįsta, kad po realybės šou jis išties neišnaudojo užklupusio populiarumo, nes netrukus išvyko į Ameriką tęsti politikos mokslų studijų, ir muzikinę karjerą paliko nuošaly. Robertas patikina, jog priimti tokį visiems netikėtą sprendimą nebuvo sunku, nes jo tėvai – profesoriai universitete, visą gyvenimą kartoję, kad mokslas yra svarbus.

Po realybės šou Robertas buvo vadinamas svajonių jaunikiu – mandagus, išsilavinęs, iš geros šeimos, tačiau šiandien jis prisipažįsta vis dar esantis vienišas. Robertas neslepia – santykių jis nori, ir jei pasiseks, į žmonas rinksis ne amerikietę, o lietuvę.

„Lietuvaitės arba apskritai kas arčiau tos Centrinės ar Rytų Europos, moterys moteriškesnės. O Amerikoje, Anglijoje ar Skandinavijoje moterys šiek tiek suvyriškėjusios savo vertybėmis, pomėgiais, kaip jos elgiasi, ar rengiasi“, – sako R. Kupstas.

Kokių patarimų turi Robertas būsimiems verslininkams ir startuoliams?

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)