Justina patikina dar prieš kokius penkerius metus, net kraujo lašas būtų ją išgąsdinęs. Tačiau dar prieš karą Ukrainoje vykusios pratybos viską pakeitė. Ukrainoje baigusi taktinės medicinos studijas, Justina suprato, kad ribas ką mes galime, ir ko ne nusibrėžiame sau patys.

Ten buvo itin profesionaliai simuliuojami teroro išpuoliai, o sužeistuosius atstovavo iš tikrųjų sužeistų karių būrys su amputuotomis galūnėmis ir kitais sužeidimais. „Jei tik mane pakvies, važiuosiu į Ukrainą“, laidoje „Kasdienybės herojai“ sako pašnekovė.

Justina Lietuvoje priklauso kovinių šaulių kuopai. Jie treniruojasi su kariuomene ir Specialiųjų operacijų pajėgomis, remia Strateginės komunikacijos departamentą. Justina yra nekinetinių operacijų būryje, kuris fokusuojasi į informacines ir psichologines operacijas. „Čia, beje, gera erdvė pasireikšti moterims, kurios galbūt fiziškai nėra itin stiprios karo laukuose“, sako Justina.

„Jei nenorite stoti į šaulių sąjungą dėl visuomenės, padarykite tai dėl savęs. Kad kritinėse situacijose galėtumėte padėti sau ir savo šeimai“, sako Justina.

Justina patikina daugiausiai užsidirbanti kurdama reklamas užsienio kompanijoms. Tiesa, iki šiol mėgę filmuoti Lietuvoje, dabar vakariečiai susidarę įvaizdį, kad Lietuva taip pat tapo nesaugia zona, tad Justinai tenka ilgai juos įtikinti, kad gali atvykti ir jaustis saugūs.

Justina patikina, kad savanorystė, mokymai, šaulių sąjunga jai davė labai daug pasitikėjimo savimi ir užtikrintumo. Ji jau žino, kaip elgtis ekstremaliose situacijose, kaip nepasimesti ir padėti ne tik sau, bet ir aplinkiniams. Ir kalba čia eina ne tik apie karą.

„Be abejo, jei turėčiau šeimą, tiek daug savęs atiduoti savanoriškam darbui negalėčiau“, sako Justina.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)