Pastaraisiais metais apie žinoma žurnalistę, televizijos laidų kūrėją ir vedėją buvo kalbama daugiausiai dviejų skandalų kontekste kaip ji būdama neblaivi vairavo automobilį ir atsidūrė areštinėje, bei apie skandalingą interviu su Beata Tiškevič. Tačiau 56-erių Edita patikina, kad šie įvykiai jos gyvenimo kontekste yra tikrai ne tiek svarbūs, kiek tikisi visuomenė.

O tuomet kas buvo didžiausias gyvenimo iššūkis?

„Be abejo, tai buvo vyro mirtis, bet yra buvę daug dalykų. Tai buvo ir skyrybos, ir viskas, kas sekė po to, buvo daug visokių tokių skaudžių labai situacijų,tarp jų ir su vienu iš vaikų, vos iš proto neišėjau per jį. Yra buvę daug labai rimtų situacijų, kurios keičia žmogaus gyvenimą iš esmės. Ir tai, ką jūs sakote, kad yra skandalai, tai tik socialinis fonas. Tai yra ambicijos. Tam tikra prasme tai gali paliesti tavo verslą arba profesiją. Bet tu visada ką nors gali veikti.

Tai yra tiesiog, taip sakant, toks pliaukštelėjimas tau per karūną arba jos numušimas. Tai nieko, apsieisime. Apsieisime be karūnos. Jeigu reiks, pasikelsime, nusitrinsime į kelnes ir vėl užsidėsime. Gal gyvensime be karūnos, nieko, dėl to vaikų bus, supranti“, sako laidos pašnekovė.

Kai sirgęs onkologine liga prieš šešerius metus mirė Editos vyras verslininkas ir architektas Gintautas Vyšniauskas, tuomet ji sako išgyvenusi patį juodžiausią etapą savo gyvenime. Tačiau šiandien džiaugiasi suteikusi sau dar vieną šansą kurti santykius.

„Aš galvoju: palauk, Editka, dabar tau 50 metų. Tu gali dabar pasišarvoti ir numirti, arba tu gali dar bandyti gyventi. Ir jeigu tu kelsiesi kiekvieną rytą ir ką nors darysi, tu kaip nors išsiknisi iš šitos situacijos. Kaip nors tai pasibaigs. Ir tada aišku, kad yra labai daug klausimų. Kai apskritai susitinki kažkokį žmogų ir į jį pasižiūri kitomis akimis, ar tu neapgauni jo pirmiausia.

Ar tu nesutapatini to, kas buvo ir ko tu tikiesi, ir tu neperkeli to į naujus santykius? Ar apskritai tu dar pasiruošus? Jeigu visa tai paaiškės, kad yra bullshitas, ar tu iškentėsi? Nes tai bus dar vienas randas, ir dar vienas skūros nuplėšimas ir dar vieną kartą tau žiauriai skaudės.

Ir tu vis tiek ryžtiesi, nes tu esi žmogus ir tu nori gyventi, ir tu esi drąsus žmogus. Aš esu drąsus žmogus. Iš tikrųjų aš nebijau gyvenimo ir manau, kad jeigu vaikus mokytų būti drąsiais, nebijoti gyvenimo, jie būtų daug laimingesni ir pasirinkti savo kelią, pasirinkti savo gyvenimą. Nes žaizdos užgyja, o su melu tu gyveni kaip su pūliniu“, sako E. Mildažytė.

Edita džiaugiasi, kad per praūžusius skandalus ją palaikė jos mylimasis Saulius Pilinkus menotyrininkas, laidos „Daiktų istorijos“ vedėjas. Net kai fotografai laukė prie durų naktį areštinėje praleidusios Editos, Saulius pasirodė jiems, nusifotografavo, kai tuo tarpu Edita jau išeidinėjo pro galines areštinės duris ir taip suklaidino žiniasklaidos atstovus.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją