Birutė vos ištaikė mums laisvą pusdienį tarp kelionių į globos namus ir tapybos pamokų. O kur dar nesibaigiantys žvaigždžių vakarėliai, kuriuose Birutė visada pasipuošusi ir pasitempusi.

Tad jei dažnai girdite motyvacinius tostus, kad gyvenimas po keturiasdešimties, ar po penkiasdešimties nesibaigia, tai Birutė galėtų jus įkvėpti, kad jis toli gražu nesibaigia ir po aštuoniasdešimties. O jei turi pakankamai meilės žmonėms ir gero ūpo, tai dar gali būti ir labai reikalingas visuomenės narys, padedantis kitiems.

„Bet man yra neįprasta, kad taip sureikšmina, kad o Jėzau, man 50. Mano geriausi metai prasidėjo nuo keturiasdešimties iš tikrųjų. Bet penkiasdešimties jau yra moteris, kuri žino, ko nori. Pasitikėjimas yra. Išminties yra irgi daugiau. Vaikai užauginti jau, turi namus, turi pastogę, turi draugą, ar draugę“, laidoje „Kasdienybės herojai“ sako žinoma moteris.

Pokaryje ištvėrę daug sunkumų ir galiausiai apsigyvenę už Atlanto, JAV Vizgirdos išties išmoko džiaugtis gyvenimu daug keliauti, leisti laiką su bičiuliais, susikurti gražius namus.

Prieš dvidešimt penkerius metus į Lietuvą iš Amerikos Vizgirdos grįžo Prezidento Valdo Adamkaus kvietimu. Amerikoje, Los Andželo operoje baigusi dainininkės karjerą, Birutė pradėjo krimsti interjero mokslus. Todėl Vizgirdų namuose nemažai išskirtinių septyniolikto, aštuoniolikto amžiaus rankų darbo baldų.

Rimtautas ypač garsios, kilmingos šeimos palikuonis, kurios šaknys siekia Vytauto laikus. Rimtauto tėvas garsus išeivijos dailininkas Viktoras Vizgirda.

Tačiau Birutė neslepia tokia bendrystė ir vienas kito pajautimas net be žodžių atėjo tik po daugelio metų. O santykių pradžioje buvo visko.

Jaunystėje Birutė buvo užkietėjusi skautė, todėl patikina ir šiandien besilaikanti skautų priesaikos mylėti Dievą, Tėvynę ir kasdien padaryt po gerą darbą. Todėl su labdaros projektais jis dirba jau kelis dešimtmečius. Tris savo vaikus užauginusi moteris ir šiandien globoja ne tik vaikus, bet ir senelius.

Bent du kartus per mėnesį Birutė skuba į globos namus, susirenka būrį vaikų ir kartu su jais keliauja pažinti pasaulio. O tai gali būti ir policijos nuovada, ir alpakų ūkis.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją