„Tiesiog egoistas, didžiulis egoistas, pripratęs labai patogiai, fainai gyventi ir nelabai kontroliuojantis savo kalbų. Nubausti reikia visos visuomenės prasme. Viskas taip ir vyksta, bet nereikėjo kryžiaus ant jo dėti. Egoizmas auga su gerėjančiu gyvenimu, iki begalybės. Ir dabar kaltinti kažką nėra prasminga“, laidoje „Kasdienybės herojai“ sako prodiuseris.

Praeitą savaitę „Sel“ grupės muzikantai viešai pareiškė, kad nepalaiko Egidijaus Dragūno viešos pozicijos karo atžvilgiu, todėl nutraukia su grupe „Sel“ tolimesnį bendradarbiavimą. Stano šį žingsnį vertina teigiamai ir džiaugiasi, kad ši sunki padėtis pasaulyje mums padėjo išsigryninti savo vertybes ir kovoti už savo principus.

„Jis ir Lietuvą n... siuntinėjo dar prieš kelis metus. Viskas ten gerai baigėsi. Bet nėra taip, kad Statkevičius ar Dragūnas yra vatnikai ir kad gauna iš Putino bapkes, ir specialiai tokius dalykus šneka. Ne, jiems pofig, jiems tuo metu buvo neįdomu. Kare tegul persipjauna, jiems nerūpi. Nes jie priprato gyventi dėl savęs.

Ar verta dėl to smerkti, tai aišku verta. Bet ar tai reiškia, kad čia amžių amžiams reikėtų užverti visas duris Statkevičiui ir Dragūnui? Tai nereiškia.

Įvertinkim kontekstą vienas ten alkoholį kažkokį vartoja, neatsimenu, ką jis ten maukia. O kitas kokteiliukų pripiešęs.

Tačiau aš nenoriu žiūrėti į žmogų kaip į baigtinį kažkokį faktą įvykusį. Kad Dragūnas yra durnas, nes pasakė, kad tegul žudosi jie patys tarpusavyje. Dragūnas gali ir pasikeisti. Ir aš tikiu žmogaus gerumu iš principo“, neabejoja S. Stavickis.

Prieš keletą mėnesių Juozas Statkevičius buvo tapęs tarptautinio žurnalo Lietuvoje „L'officiel“ vyriausiuoju redaktoriumi. Tačiau visuomenei pasmerkus jo demonstruojamą požiūrį į susiklosčiusią padėtį pasaulyje, jis patikino turintis atsistatydinti iš šių pareigų.

„Kai atsitiko šita situacija, galvoju kaip žurnalo leidėjui, mano geram draugui Tadui Bruzguliui nesiseka tai Jagelavičiūtė prisidirbo (taip pat buvusi žurnalo vyr. redaktorė aut.past.), tai šitas nesąmonių prišnekėjo“, šypsodamasis laidoje pasakoja dainininkas.

Stano labai pritaria radijo stotims, kurios nusprendė nebegroti Egidijaus Dragūno muzikos.

„Per tą Nepriklausomybės 30-metį taip įpratome gyventi dėl savęs, galvoti apie save, ir visas pasaulis, visa visuomenė sukasi aplink save. Ko reikia man, ko reikia man dabar, kad aš gerai jausčiausi, kad aš galėčiau nusišypsoti, kad galėčiau kokteiliuką kur nors palakti“, sako Stano.

Ką Sočyje gimęs ir augęs vyras mano apie rusus? Kodėl jam jų gaila? Kas jį piktina?

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)