„Kas galima vyrams, toli gražu politikoje dar negalima moterims. Turi daugiau būti namie, prižiūrėti vaikus. O seksistiniai juokeliai Seime dar visai neseniai buvo norma“, – gyvenimo būdo laidoje „Kasdienybės herojai“ sako nauja Seimo narė.

Ievai vos trisdešimt, tačiau ji jau turi tris vaikus ir rudenį vykusiuose Seimo rinkimuose tapo parlamentare.

Kartu su Darbo partija Ieva jau ne pirmą kartą dalyvavo Seimo rinkimuose. O iki šiol dirbo Vilniaus taryboje, buvo Europos parlamento nario Valentino Mazuronio patarėja. Šiandien Ieva sako, kad ji tikėjosi vieną dieną praverti Seimo duris jau kaip parlamentarė – juk jau dešimt metų aktyviai dalyvauja politikoje.

„Anksčiau, prieš 10 metų, faktas, kad mano amžius ir išvaizda buvo labai didelis išskirtinumas ir tai sulaukdavo labai daug reakcijų. Kurį laiką mane vadino mergaite. Visokių būdavo replikų, – sako Ieva ir neslepia išties skirianti dėmesio savo išvaizdai. – Aš nesakau, kad visiškai neskiriu dėmesio savo išvaizdai. Stengiuosi atkreipti dėmesį į tendencijas, stengiuosi išlaikyti stilių, rinktis kokybiškus drabužius. Ir aš manau, kad tai padeda, nekenkia. Ir ne kartą esu sulaukusi komplimentų dėl savo išvaizdos.“

Tačiau vos tapusi Seimo nare, Ieva iškart gavo daug dėmesio, kurio nesitikėjo. Tiesa, ne visai malonaus. Prieš kelias savaites Ievos vyras Simonas socialiniuose tinkluose paviešino Ievos nuotrauką nuoga nugara ir taip Parlamente sukėlė tikrą skandalą. Nuotraukoje – Ieva po meditacijos ant specialaus kilimėlio, kurį jo gamintojams Simonas buvo pažadėjęs pareklamuoti, kaip pats sako, iki žmonai tampant Seimo nare.

„Yra labai daug pavyzdžių, kada vyrai buvo dar labiau apsinuoginę negu aš toje nuotraukoje, kurioje po meditacijos buvau ką tik atsikėlusi. Tai tik dar kartą parodo, koks yra požiūris į moterį, kad ji negali būti taip pat apsirengusi ar atrodanti, ji turi būti visada labiau pasitempusi. Ji negali būti tokia pati kolegė, nes ji turi daugiau būti namie, prižiūrėti vaikus ar dar kažką daryti.

Vienas dalykas, kas mane tikrai labai nustebino ir tai nebuvo etiška, kai žiniasklaidos atstovai manęs klausė – ar jums negėda, kad parodėte savo nugarą? Tai tarsi aš būčiau padariusi kažką blogo. Bet mes esame visiškai tradicinė šeima, aš džiaugiuosi, kad mano vyras džiaugiasi manimi, mano pasiekimais džiaugiasi, kad aš sportuoju, kad medituoju, kartu pasidžiaugia ir galbūt kažkokia mano kūno dalimi. Ir aš nematau tame nieko blogo. O tas klausimas – ar jums negėda tarsi suponuoja, kad kažką aš negerai padariau“, – neslėpė nuoskaudos moteris.

Ką apie tai mano nuotrauką paviešinęs jos vyras Simonas? Ir kodėl leidęs žmonai daryti karjerą, jis visuomenės vadinamas namų boba?

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (243)