Vaivos sekėjai socialiniuose tinkluose, gerai nežinantys jos istorijos, neretai mano, kad lietuvė ištekėjo už turtingo amerikiečio, išvyko į Havajus mėgautis nerūpestingu gyvenimu, tad bepigu jai knygas rašyti ir negalvoti apie pelningesnę profesiją. Bet 35-erių Vaiva nekovoja su tokia nuomone – ji sako, kad visai neprieštarautų būti turtingo vyro žmona.

Vaivos vyras Maikas yra virtuvės šefas ir Havajuose turi savo nedidelį restoranėlį.

„Iš reikalo tekėjau, jeigu taip visai atvirai, gal nebūčiau taip skubėjusi. Kai tekėjau, mano vyras nebuvo turtingas, pinigų jis neturėjo visiškai. Kai pradėjome kartu gyventi, mes miegojome ant pripučiamo čiužinio, nes neturėjome lovos, mes neturėdavome pinigų benzinui, turėjome tik vieną automobilį. Būdavo, kad neužtenka degalų iki miesto nuvažiuoti. Tai tikrai tas vyras nebuvo turtingas, už vestuves aš sumokėjau pati. Vyras tik kostiumą išsinuomavo ir atskrido.

Bet aš nieko prieš, kad jis būtų turtingas ir dabar labai džiaugiuosi, kad jis daugiau uždirba ir mums gerai sekasi.

Tai tikrai turbūt tas rašymas ir saviraiška yra prabanga“, – gyvenimo būdo laidoje „Kasdienybės herojai“ sako pašnekovė.

8 knygų autorės gyvenimo biografija ne mažiau įdomi nei jos knygų herojų likimai. Vaiva Milane dirbo modeliu, metus viena keliavo po Indiją, o baigusi filosofijos studijas Vytauto Didžiojo universitete, šešeriems metams išvyko į Londoną – ten studijavo magistrantūrą, slaugė senelius ir sukūrė savo verslą. Vėliau sutiko savo vyrą, amerikietį Maiką, ir išvyko gyventi į Havajus.

Šiandien Vaiva yra žinomų Lietuvos prekinių ženklų reklaminis veidas. Nepaisant to, jos tipine gražuole pavadinti negalėtume – Vaiva neina iš proto dėl prabangių prekių ženklų, o karštomis vasaros dienomis, tokiomis kaip ši, ji kur kas mieliau renkasi lininius lietuvių kūrėjų drabužius.

Vaiva neslepia – po visų kelionių ir gyvenimo patirčių ji labai skiriasi nuo tos kaunietės, kuri čia gyveno. Dabar Vaiva itin šeimai atsidavusi moteris – ji augina dvi dukras – šešerių Žemyną ir trejų Indrają bei šiuo metu laukiasi trečio kūdikio. Tačiau ji negali pakęsti moterims primetamų taisyklių, kaip jos turi elgtis, gyventi ir mąstyti.

Kodėl ji sako, kad lietuvės – labai gero žmonos? Ir džiaugiasi išsivadavusi, kaip pati sako, iš „kaunietiškų mačo panetkių“? Buvusi manekenė, kuri apsipirkinėja dėvėtų drabužių parduotuvėse ir neina iš proto dėl prabangos.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)