Viena sėkmingiausių renginių organizatorių, kurios vardas siejamas su elito vakarėliais ir prabanga, sako nesanti tipinė mama: „Iš tikrųjų, man labai nepatinka buitis. Buitis mane gali nužudyti, ir buitis gali nužudyti bet kokią meilę. Aš savo vaikus auklėju kaip tapti savarankiškais nuo mažens, ir nelakstau paskui juos su dubenėliu ir šaukštu košės, niekada to nedariau. Aš manau, kad kiekvienas turi teisę nuo mažens augti kaip asmenybė, savarankiškai, be kažkokio dirbtinio auklėjimo, viskas turi būti savaime. Aš netgi ir bendrauju su vaikais kaip su suaugusiais.

Vėl sakysite, kad noriu prabangiai gyventi, bet aš tikrai netvarkau namų. Man labai gaila laiko tam, aš užsiimu tokia veikla, kurią geriausiai išmanau.

Bet sekmadieniais niekada neinu susitikti su draugais. Aš visą sekmadienį, kaip taisyklė, būnu namuose, praleidžiu laiką su šeima ir galbūt dažnai netgi būnu su pižama visą dieną, ar su naminiais drabužiais, ir jei mane kviečia sekmadienio brunch'ui, aš dažniausiai atsisakau.

Be to, galiu iš renginio namo pareiti vėliausiai, bet jei žinau, kad rytoj į mokyklą mano dukrytė paprašė pagaminti jos mėgstamą patiekalą, tai galiu pradėti gaminti naktį, arba pamiegoti keletą valandų ir atsikelti ryte.“

Rasa Arlauskienė

Gyvenimo būdo laidoje „Kasdienybės herojai“ Rasa prisipažino negalinti ilgai išbūti namuose: „Negaliu gyventi ir kvėpuoti vienu ir tuo pačiu. Man reikia išeiti į žmones, susitikti su draugais ir aš netgi sūpuodama dukrytę ant rankų kūriau verslo planus, ką toliau veiksiu ir kaip dirbsiu. Esu įsitikinusi – šeimos byra dėl to, kad tapusios mamomis moterys pernelyg įninka į buitį, užsidaro namuose, nebesirūpina savimi ir tampa nebeįdomios savo vyrams“.

Rasa sako, kad jos vaikų visai netrikdo, kad ji nėra ta mama, kuri plauna grindis ar indus. „Priešingai – mano vaikai džiaugiasi, kad jų mama nėra kažkokia teta, kuri vaikšto vien tik su šlepetėmis ir apdribusiais džinsais. Jiems yra labai malonu, kai išgirsta iš savo draugų pasakymą – o, čia tavo mama? Nieko sau“, – sako Rasa.

Iš Kazlų Rūdos kilusi Rasa neretai pavadinama prabangaus gyvenimo ambasadore. „Man tai komplimentas. Nė neketinu slėpti – aš mėgstu gyventi patogiai“, – sako Rasa.

Rasai atsibodo apkalbos, neva jokia ji verslininkė, o tik taško turtingo vyro pinigus. Iš tiesų Rasa įmonės direktore tapo vos dvidešimties, turi dviejų universitetų diplomus, ir moka kelias užsienio kalbas: „Man kelia juoką todėl, kad mano vyras neišlaiko nei mano verslo, nei manęs, ir aš lygiai tokia pati verslininkė kaip ir jis. Pradėjau verslą nuo nulio ir nei karto neėmiau jokios paskolos iš jo. Ar buvo laikas, kai uždirbau daugiau už savo vyrą? Gal ir buvo tokie kažkada laikai, sakykim sėkmė vieną kartą mane palanko, kitą kartą – jį. Tik jo pajamos ir jo sėkmė yra pastovesnė. Aš keičiau daug savo profesijų, ir kol supratau, ką noriu daryti gyvenime, užtrukau, ir tai nebuvo labai lengva.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)