Paklausta, ar ji nekaltina dabartinės Ramūno išrinktosios dėl santykių griūties, Katerina prisipažino: „Susitikinėti su vyru, kuris gyvena šeimoje, man yra tabu. Aš šito nesuprantu ir greičiausiai negalėčiau pateisinti tokio poelgio. Kokie santykiai bebūtų šeimoje, tai visgi yra šeima, vaikas, buitis ir visa kita. Todėl negalėčiau kaltinti, bet pateisinti irgi negalėčiau.“

Charizmatiškoji Katerina Voropaj kadaise buvo itin populiari sportinių šokių šokėja Lietuvoje. Televizijos šokių projektuose ji išmokė šokti ne vieną žinomą vyrą. Būtent televizijoje įsiplieskė ir meilė Ramūnui Rudokui. Tačiau praeitą žiemą, po aštuonerių bendro gyvenimo metų, žinomas aktorius išėjo pas dvidešimtmetę manekenę. Katerina liko viena su trejų metų sūnumi. Dabar, žiniasklaidoje matydama tobulą jo naujos šeimos gyvenimą, ji mokosi nebeįsiskaudinti.

Katerina neslepia – 28-eriais metais jaunesnė studentė Ramūno gyvenime atsirado dar tuomet, kai jiedu gyveno kartu. Paklausta, ar neskaudu, kad aštuonerius kone gražiausius savo gyvenimo metus pragyveno su vyru, kuris jai taip niekada ir nepasipiršo, K. Voropaj teigė esanti labai dėkinga R. Rudokui už sūnų ir patirtį: „Negalėčiau pasakyti, kad man skaudu, manau, kad viskam yra sava priežastis.“

Katerina Voropaj ir Ramūnas Rudokas

Moters manymu, Ramūnas nepasipiršo, nes tiesiog nebuvo apsisprendęs. „Galbūt taip net geriau, negu mes, pavyzdžiui, dalintumėmės turtą, vaikščiotumėme po advokatus, vyktų teismai ir visa kita. Dabar tiesiog gražiai išsiskyrėme, mūsų niekas, apart sūnaus, neriša. Manau, kad mes išgyvename tai, kas mums skirta. Galbūt Dievas mane apsaugojo, aš nežinau, bet mes turime tai, ko nusipelnėme. Matyt, aš nebuvau ta moteris, kuri buvo verta štampo pase ir Rudoko pavardės“, – laidoje kalbėjo K. Voropaj.

Kai Katerina šokių projekte susipažino su žinomu aktoriumi, jai tebuvo 23-eji, panašiai tiek, kiek dabartinei Ramūno išrinktajai. Moteris pasakoja iki pažinties su Ramūnu neturėjusi daug draugysčių, todėl jos tėvus šokiravo žinia, kad ji susitikinėja su 18 metų vyresniu vyru.

„Ramūnas yra scenos žmogus. Jam visa laiką reikia dėmesio, pripažinimo, jam reikia, kad jį mylėtų, globotų, galbūt kažkur ir garbintų. Tikiuosi, kad jau čia tas „paskutinis šūvis“. Galbūt iš tikrųjų Ramūno žmona pagaliau padarys jį laimingu ir jis apsistos ties savo pasirinkimu. Gal iki šiol jam prireikė tiek metų paieškoms, tad labai tikiuosi, kad čia paskutinė jo moteris. Svarbu, kad jis būtų iš tikrųjų būtų laimingas. Labai jam linkiu, kad viskas susiklostytų gerai“, – sakė moteris.

Katerinos neišgąsdino net prasta Ramūno reputacija – pramogų pasaulio užkulisiuose buvo kalbama, kad jis išties dažnas vakarėlių svečias, ir nevengia alkoholio. Moteris neslepia – su Ramūnu gyvenimas niekada nebuvo nuobodus. Nepaisant visko, po skyrybų Katerina sugebėjo užgniaužti visas emocijas, kad sūnus su tėvu galėtų netrukdomi bendrauti, kada tik nori.

Moteris įsitikinusi – jos skausmas ir jos sūnaus santykiai su tėvu – du skirtingi dalykai, tad riboti jų bendravimo ji nenorėjo, o ir Ramūnas rūpinasi sūnumi, pasiima jį į savo namus: „Kai yra vaikas – tai tu galvoji apie vaiką, o ne apie savo jausmus ir apie savo ego. Manau, kad tik dėl vaiko gerovės mes abu palaikome gerus santykius ir gerą ryšį. Viskas yra tik dėl mažiuko. Na, o jau mano jausmai lieka su manimi ir aš nesu tikra, kad iki šiol galiu ramiai žiūrėti į visą šią situaciją, negaliu pasakyti, kad man neskauda širdies... Aš nežinau, kartais sau užduodu tą klausimą – ar jau viskas praėjo, bet dar nerandu atsakymo.“

Šiandien Katerina džiaugiasi, kad niekada nebuvo vyro išlaikytinė. Kai mažajam Rojui Patrikui buvo vos du mėnesiai, Katerina išskubėjo į darbus – mokė vaikus ir suaugusiuosius šokti savo studijoje. Katerina pati viena sugebėjo įsigyti erdvų butą sostinėje, kad su sūnumi turėtų nuosavus namus. „Šokėjų pasaulyje ilgos motinystės atostogos – per didelė prabanga“, – sako Katerina.

Katerina Voropaj

Tiesa, prie sūnaus išlaikymo, žinoma, prisideda ir R. Rudokas. „Sprendžiant šį klausimą nekilo jokių ginčų. Visi mes žinome, kiek viskas dabar kainuoja, o ypač vaikams, kurie sparčiai auga. Ir čia nekalbant tik apie kažkokius buitinius reikmenis, o ir apie būrelius, darželį. Ramūnas padeda ir iš tikrųjų tiek, kiek gali, skiria vaikui laiko. Sakyčiau, kad laiko kartu jie praleidžia pakankamai daug ir tai labai džiugu. Mažiukui reikia tėvo ir mes su juo apskritai labai daug kalbame apie Ramūną, kad jis nepamirštų, kas yra jo tėvas. Labai dažnai, jei Ramūnas, pavyzdžiui, porą savaičių gastrolėse ir negali pasimatyti su mažiuku, žiūrime vaizdo įrašus“, – DELFI laidoje pasakojo K. Voropaj.

Šalia žinomų vyrų esančios moterys neretai vadinamos barakudomis ir gero gyvenimo siekiančiomis damomis, tačiau K. Voropaj tokia niekada nebuvo. Moteris visą gyvenimą dirbo ir buvo nepriklausoma nuo vyro, jau dvejų mėnesių kūdikį palikdavo auklės ar mamos priežiūrai, tad dabar dėl to tikrai nesigaili.

„Buvo tam tikrų momentų, kai gyvenant su Ramūnu, jis visą laiką man sakydavo, kad pagaliau mesčiau tą darbą ir laukčiau jo namuose, o jis visaip kaip stengsis. Tačiau aš džiaugiuosi, kad visgi likau finansiškai nepriklausoma. Manau, kad kaip mes bepasitikėtumėme vyrais, kiek ir kaip mes juos bemylėtumėme, tačiau vis tiek... Sunkiuoju momentu, kai įvyksta kažkokia krizė, visa ta meilė ir visas tas pagrindas gali nuslysti tiesiog akimirksniu, ir kas tada toliau? Jeigu tu neturi darbo, neturi išsilavinimo, neturi kažkokio pagrindo arba santaupų? Manau, kad ir ką besakytų vyrai, moterys, neklausykite jų. Turėkite darbus arba turėkite santaupų, kad neduok Dieve, jeigu kažkas atsitiktų, kad jūs turėtumėte, kur išeiti, nes tai yra labai svarbus momentas“, – patarė Katerina.

Žinoma moteris laidoje teigė, kad R. Rudokas niekada nebuvo iš tų, kuris lengvai nusileistų moteriai. Jis – gana kategoriškas žmogus. „Tačiau man niekada ir nepatiktų gyventi su tokiu, kuris neštų pusryčius į lovą ir manęs klausytų. Man tai labai greitai atsibostų“, – sakė ji.

Katerina visada buvo mama, kuri viena kėlėsi prie kūdikio lovelės naktimis. Tačiau jos nepykdė toks šeimos modelis: „Aš taip auklėta, kad buitis ir vaikai – moters rūpestis, jos atsakomybė. Tai – mamytės nuopelnas, bet iš tikrųjų, kuo toliau, tuo labiau aš pradedu dvejoti. Turiu keletą pažįstamų, kurios jau seniai yra sukūrusios pavyzdingas ir laimingai gyvenančias šeimas. Ir tų šeimų moterys kategoriškai sako – vat aš, pavyzdžiui, savo vyrui nieko negaminu, o jis, jeigu nori, pasigamina pats.

Katerina Voropaj

Ir aš manau, kad galbūt ir yra dalis tiesos tame, kad nėra taip, jog tu išvargus grįžti po darbo, ir vietoje to, kad pasirūpintum savimi ir pasitiktum savo vyrą su chalačiuku, pasipuošusi ant sofkutės – tu kepi kotletus visa išsimurzinusi. O jis ateina, pavalgo ir jam greičiausiai daugiau nieko nebereikia. O jeigu jis grįžtu po darbo namo, pamatytų tave su chalačiuku, su padažytom lūpytėm, visą tokią pailsėjusią, gražią ir gerai nusiteikusią, tai galbūt po aistringo vakaro jam net būtų smagiau pačiam išsikepti tuos kotletus. Tad manau, kad čia yra dvi tiesos. Aišku, ir nuo vyro priklauso, bet gamindamos, kepdamos kotletus, nepamirškime savęs.“

Katerina visada svajo apie didelę šeimą ir sako norėjusi susilaukti dviejų ar net trijų atžalų dar iki 25-erių, bet gyvenime viskas susiklostė kiek kitaip. Šokėja jau daugiau nei metus yra viena. „Vienišai mamai rasti mylimąjį nėra labai lengva. Kartais labiausiai mane gąsdina tai, kad laikas eina, o aš vis dar viena. Na, ne viena – su sūnumi. Iš tikrųjų labai noriu, ir jeigu Dievas duotų man ne du, o gal net 3 vaikus, tai būčiau be galo laiminga. O jeigu duotų ir dar bent vieną, ir prie to paties gerą vyrą, tai irgi būtų be galo didelė dovana. Man svarbu, kad vyras būtų išsilavinęs, nes su kvailiais neįdomu. Išsilavinęs, rūpestingas, bet ir ne lepšis“, – sakė K. Voropaj.

Katerina ir šiuo metu yra paskendusi darbuose – šokėja kartu su operos solistais koncertuoja visoje Lietuvoje. Todėl būna dienų, kai grįžusi į namus gali tik paglostyti galvą miegančiam sūnui. Ji neslepia – scenos artistėms auginti vaikus nelengva. Jai tenka paprašyti ir mamos, ir buvusio vyro pagalbos.

„Prieš prasidedant koncertiniam turui, buvo didžiulis nerimas, nes pamokos būdavo Vilniuje, Trakuose, o dar repeticijos ir koncertai bei savi renginiai. Klausiau mamytės, o kaip aš viską spėsiu? Ji mane nuramino, kad spėsime kartu. Mama man be galo daug padeda, bet aš manau, kad niekada nereikia bijoti pradėti“, – atviravo K. Voropaj.

Visą Katerinos interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida apie tėvus „Kasdienybės herojai“ – tai išskirtinės, jaudinančios tėvų gyvenimo istorijos ir patirtys. Kas savaitę – naujas interviu su gerai žinomu žmogumi, o gal netradicinį gyvenimo būdą pasirinkusiu tėvu ar mama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (897)