„Vaikai į mokyklą nešdavosi vieną riekelę duonos. Buvo labai sunku, nebuvo pinigų, apie drabužius jau kalbėti nėra ką, mes pirkdavome labai retai ir tik tuos būtiniausius daiktus, kurių reikia“, – laidoje „Kasdienybės herojai“ savo pasakojimą pradeda Lidija.

Iš pažiūros moteris primena jauną, liekną mergaičiukę, todėl ne vienas nustemba išgirdęs, kad jai – 47-eri. Lidija save vadina sveiko gyvenimo šalininke, kuri įprastai nenaudoja jokios kosmetikos, todėl drąsiai teigia, kad tinkama mityba ir teisingas požiūris į maistą gali išgydyti visas ligas ir gražinti jaunystę.

Tačiau ne visada Lidija buvo tokia pozityvi. Ištekėjusi devyniolikos, pagimdžiusi tris vaikus, Lidija sako kurį laiką išties besidžiaugusi gražiu šeimyniniu gyvenimu. Tačiau greitai suprato, kad nėra vienintelė moteris savo vyro gyvenime.

„Tiesiog jis grįždavo po darbo, į dušą, pasikvepina ir dingsta nakčiai“, – prisimena pašnekovė.

Ekonomikos bakalaurą baigusi Lidija po skyrybų sename darbe jautėsi nekaip, todėl nusprendė keisti savo veiklos kryptį. Įkūrė vaikų radiją, tačiau to nepakako vienai išlaikyti tris vaikus – buvęs vyras visiškai nepadėjo.

Žydų tautybės Lidija sako Lietuvoje neturėjusi, kas jai padėtų – visa moters šeima gyvena Izraelyje.

Kadaise Lidija patikina buvusi labai silpnos sveikatos. Ieškodama, kaip sau padėti, ji išbandė gydomąjį badavimą – kurį laiką vieną savaitę per mėnesį nieko nevalgė, ir negėrė – net vandens. „Sunku suvokti, kiek pinigų žmonės išleidžia maistui, kuris jiems kenkia“, – sako Lidija.

Nors asmeninis tobulėjimas neretai viešai kritikuojamas, o tokie mokytojai vadinami netgi apsišaukėliais, Lidija sako, kad darbas su savimi jai davė išties apčiuopiamų rezultatų.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (168)