Nors primarijus Nerijus Juška turi tris sėkmingai veikiančias baleto mokyklas, jis nė nebando slėpti –artisto siela vis šaukia į sceną, ir jam nieko nėra maloniau nei po spektaklio aidintys žiūrovų plojimai. Todėl nors prieš keletą metų jam nebeliko vietos Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, jis iki pandemijos sėkmingai šoko Kauno muzikinio teatro spektakliuose. Be to, su savo programa nemažai koncertuoja ir privačiuose renginiuose.

Nerijus patikina iš visų jėgų besistengiantis palaikyti gerą formą. Tačiau 44-eri baleto artistui išties nemažai, juk šios profesijos profesionalai išeina į pensiją nuo 38-erių. Todėl Nerijus neslepia bijantis, kad jei pandemija užsitęs, jam gali tekti atsisveikinti su scena visam.

„Man kiekvienas spektaklis gali būti paskutinis, todėl kiekviena diena karantine man yra skausminga“, – sako žinomas vyras.

Nerijus, kaip ir dauguma scenos žmonių, pastaraisiais metais neteko visų savo pajamų. Maža to, jam dar tenka vis giliau klimpti į didžiules skolas. Nerijui net baisu įvardinti, kiek kainuoja kad ir šios mokyklos nuoma – 500 kvadratinių metrų patalpų pačioje Vilniaus senamiesčio širdyje. „Galite ir patys suprasti, – gyvenimo būdo laidoje „Kasdienybės herojai“ sako primarijus. – Anksčiau buvau labai taupus, todėl ir kojinę didelę esu prikaupęs. Kai gyvenau vienas, man užtekdavo arbatos ir sumuštinio, tačiau su šeima taupiai nepagyvensi – vaikams išties daug visko reikia.“

Nerijus guodžiasi nors tuo, kad jam šis sudėtingas pandemijos laikotarpis – ne pirmas toks jo gyvenime. Nuo devyniolikos metų, kuomet žinomas baleto artistas patyrė pirmąją rimtą kojos traumą, sekė daugybė operacijų. Metai iš metų, praleisti reabilitacijos klinikose, ir gydytojų verdiktas, kad po tokių traumų nebeaišku, ar vyras galės vaikščioti, o apie šokį reikia visiškai užmiršti. Net ir tai Nerijaus nesustabdė: „Man tuomet atrodė, kad be teatro aš gyvenime daugiau nieko neturiu“, – šiandien sako primarijus.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)