„Mokykloje, kai vienais metais labai išstypau, buvau visa galva aukštesnė už visus savo bendraklasius, tai, aišku, susilaukiau replikų ir pašaipų. Mokykloje man nepatiko, bet krepšinio treniruotėse jausdavausi gerai. Ten mano ūgis tapo privalumu“, – laidoje „Kasdienybės herojai“ savo pasakojimą pradeda čempionė.

Nuoseklumas – tai ta savybė, kuri iš Panevėžio kilusiai Gintarei padėjo pasiekti itin gerų rezultatų sporte. Jau antroje klasėje Gintarė pradėjo intensyviai sportuoti.

Ji sako esanti laiminga, kad neturėjo rinktis tarp santykių ir karjeros – jos mylimasis, buvęs sporto žurnalistas, jau 14 metų keliauja kartu su Gintare ir apsigyvena svečiose šalyse, kur sportininkė žaidžia pasirašiusi kontraktą.

Šiandien Gintarė džiaugiasi, kad jai neteko rinktis tarp santykių ir profesionalios krepšininkės karjeros. Jos mylimasis sutiko kartu keliauti į šalis, kuriose lietuvė buvo kviečiama žaisti.

Būdama dešimtoje klasėje Gintarė jau keliavo su Lietuvos moterų rinktine į pasaulio krepšinio čempionatą. „Aš buvau dar toks vaikas, mergaitė iš mokyklos suolo. Iki šiol stebiuosi, kad mane paėmė“, – sako pašnekovė.

Profesionalios sportininkės neretai atideda šeimos kūrimą arba atsisako turėti vaikų dėl savo karjeros, kuri yra išties trumpa.

Gintarė Patronytė

„Aš pasirinkau žaisti iki karjeros galo ir žinau, kad labai ilgai žaisti nenorėsiu. Dabar dar nesu nusprendus, kiek, gal metai, gal dveji. O tada galvosiu apie šeimą. Nes kiekvieną savaitę kažkur keliauti ir palikti vaiko aš nenorėčiau, todėl pasirinkau taip“, – sako 34-erių žinoma krepšininkė.

Daryti karjerą sporte ir atidėti šeimyninius planus ateičiai Gintarei – jokia auka. „Aš juk pati nieko neverčiama priėmiau šį sprendimą. Aš jaučiu, kad elgiuosi teisingai“, – sako moteris.

Gintarė Patronytė

Gintarė patikina, kad krepšinis jai ne tik padovanojo puikią karjerą, leido užsidirbti ir nesirūpinti dėl buities, bet dėl sporto keturiolika metų žaisdama žymiausiuose užsienio klubuose ji pamatė kone visą pasaulį, pažino kitas kultūras.

„Krepšinis mane užaugino kaip asmenybę. Net stebiuosi, kaip aplinkiniai nervinasi dėl menkniekių. O man kasdienės buitinės iškylančios problemos nesukelia jokių emocijų. Aš išmokau toleruoti stresą“, – sako Gintarė.

Gintarė Patronytė

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją