Išgirdus, kad tai bus istorija apie lietuvę emigrantę iš Šveicarijos, galėtume paspėlioti, kad dar viena lietuvė papasakos savo laimingą istoriją, kaip sėkmingai ištekėjo už turtingo užsieniečio ir nebenori nė pagalvoti apie gyvenimą Lietuvoje.

Tačiau Mildos istorija kiek kitokia. Taip, ji tikrai ištekėjo už užsieniečio, tačiau svajonę daugeliui lietuvių primenantis Mildos gyvenimas turi įvairių atspalvių. Ar Šveicarija tikrai tobula šalis? Pirmaisiais gyvenimo svetur metais Milda būtų tą patvirtinusi, tačiau bėgant metams itin turtingos ir išsivysčiusios šalies paveikslas labai keitėsi.

„Šveicarai elgiasi su manim taip, kaip niekad nesielgtų su mano vyru. Aš net po kelių dešimtmečių esu antrarūšė“, laidoje „Kasdienybės herojai“ sako Milda.

Mildai 46-eri. Šveicarijoje ji jaučiasi, kaip sakoma, išgyvenanti nuostabiausią laiką, o grįžusi į Lietuvą net nedrįsta sakyti savo amžiaus.

„Iš tikrųjų Šveicarijoje dabar viskas tik prasideda. Dabar aš jau žinau, ko aš noriu, žinau, koks man valgis patinka, kaip man patinka rengtis. Jau tas sunkusis periodas ieškojimų, jaunysčių ir kvailysčių baigėsi. Jau nereikia skaičiuoti kiekvieno cento“, sako pašnekovė.

Mildos dukra jau studentė. Moteris patikina, kad ir vaikai Šveicarijoje yra prabanga jei nori dar vienos atžalos, turi labai gerai pasiskaičiuoti, ar gali sau tą leisti. Šveicarai yra paskaičiavę, kad vieną vaiką užauginti jų šalyje kainuoja apie pusę milijono eurų.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)