Šiandien poros beveik neįmanoma sutikti žvaigždžių vakarėliuose. Jie kur kas mieliau laiką leidžia toli nuo sostinės Čiobiškyje, kuriame ant Neries kranto pastatė didžiulį meditacijos centrą.

Vietiniai žmonės aktorę puikiai atpažįsta jei ne iš kino ar teatro, tai iš populiarių televizijos serialų „Moterys meluoja geriau“ arba „Monikai reikia meilės“. Ji sako puikiai pritapusi vietinėje bendruomenėje, ir į namus Vilniuje grįžtanti tik dėl dešimtmetės dukros Marijos mokslų.

Tačiau ji stebisi, kodėl žmonės tikisi, kad ji turėtų pati būti pavyzdžiu.

„Aš norėčiau būti nesikandžiojanti ir labai harmoninga, bet aš tokia nesu. Aš į tai einu, kad būčiau ramesnė, kad būčiau pakantesnė, kad būčiau mažiau susireikšminusi. Bet tai yra mano kelias. Ir kiek yra mano bjaurus charakteris, tiek aš turėsiu per jį visą perlipti. Tai yra tiesiog vieta ir kelias, kuris padeda mums visiems.

Aš negalvoju, kad mano bjaurus charakteris. Aš žinau. Viskuo esu ir tiesmuka, ir kartais nepakanti, ir vadovauti mėgstu, ir egocentriškumo turiu“, laidoje „Kasdienybės herojai“ sako žinoma moteris.

Dabar Editai keturiasdešimt, ir ji patikina tik dabar tapusi išties ramesnė. Jos nebedrasko nuoskaudos, kad išsvajotų pagrindinių vaidmenų taip ir negavo. Nors prieš gerą dešimtmetį ji jautėsi visai kitaip.

Edita sako tiesiai šviesiai: „Šeima man prioritetas, ir aš niekada neaukojau didžiųjų metų švenčių, kad suvaidinčiau spektaklyje. Juolab, visuomet atsirasdavo kolegų, kurie tai mielai darydavo vietoj manęs.“

Ne taip seniai Edita su Linu susituokė viename budistiniame centre Pietų Korėjoje. Tiesa, juokiasi, kad to patvirtinančio dokumento jie neturi. Nes jo tiesiog nepasiėmė.

„Budizmas nėra religija. Tai gyvenimo filosofija, kuri padėjo man tapti ramesne ir pakantesne“, sako Edita.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)