„Aš niekada, nė su vienu vyru, nenorėjau turėt vaikų“, – sako Simona.

Simona socialinėje erdvėje tiesiai šviesiai sako, jog kol karantine mamos skundžiasi, kad sunku su vaikais namuose, ji džiaugiasi, jog neturi vaikų: „Vis tiek pusė Lietuvos už šitą burnojo ant manęs, kad oi šita nenormali tokia. Kaip čia galima nenorėti ištekėti ir kaip čia galima nenorėti turėti vaikų. Galima. Aš puikus pavyzdys.

Bet aš manau, moters dalia Lietuvoje yra tokia, kad nesvarbu, ką tu padarysi, tu visada sulauksi kritikos. O pasižiūrėkite į vyrą. Kokie Lietuvoj kriterijai vyrui – tai, kad negertų, kad nesimuštų ir kad darbą turėtų. Nors kokį. O moteriai? Kad iš geros šeimos būtų, kad būtų aukštąjį baigus, pageidautina. Kelis aukštuosius baigus. Kad mokėtų užsienio kalbas, kad nerūkytų gink Dieve, kad šampano taurių nekilnotų, o nusikeikti tai absoliučiai kaip yra baisu.

Jeigu pas moterį, žinot, ir vienas, ir antras, ir trečias, ir ketvirtas draugas, tai jinai iš k raidės jau, ar ne? O pasižiūrėkim į vyrą. Jeigu vyras laksto per moteris, tai jis – oi, koks seksi. Populiarus.

Todėl aš absoliučiai nesinervinu dėl to, kad mane ten baksnoja ar mane engia dėl mano gyvenimo būdo. Moterims tai kiek Lietuvoj aš girdžiu, kad jau 25-erių metų viskas, pensija. Jau sent pradėjo, galiojimo laikas tavo baigėsi. Tai man kai jau 34-eri, tai aš išvis galvoju, jau man reikia kapinėse vietą užsisakyti praktiškai“, – juokdamasi sako Simona.

„Jeigu jau taip atvirai kalbėti apie tuos vaikus ir apie šeimą, tai aš visų pirma, kai mano tėvai gyveno kartu, buvo labai laimingi. Ir aš žinau, kad mes, visi vaikai, matėm be proto mylinčius vienas kitą tėvus. Ir mes visi žinojom, kad mes gimėm iš meilės ir žinom, kad ta santuoka irgi buvo iš meilės, ne dėl išskaičiavimo, ne dėl patogumo, ne dar dėl kažko tai. Prie tos beprotiškos meilės dar turi būti kiti faktoriai, kad moteris jaustųsi saugi su vyru, kas liečia smurtą, neištikimybę. Ir jeigu aš savo gyvenime buvau sutikus vyrų, kuriuos buvau labai įsimylėjusi, tai gal buvo kitų faktorių, aš galbūt nesijaučiau su jais saugi ir dėl to aš nenorėjau niekada ištekėti. Nors aš ne kartą buvau susižadėjusi“, – sako Simona.

Vaikystėje skurdą patyrusios gražuolės taupymo pamokos lietuviams.

„Aš puikiai žinau, ką reiškia ir nevalgyti dvi paras. Aš šito dalyko bijau, kad man gyvenime nepasikartotų“, – gyvenimo būdo laidoje „Kasdienybės herojai“ sako Simona, kuri baigusi modelio karjerą sukūrė sėkmningą verslą.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (185)