Julija patikina modelių pasaulis reikalauja itin liekno kūno sudėjimo ir ji visada jautė nebylų spaudimą tuos standartus atitikti.

„Tikrai kūno standartas yra liekno, sportiško kūno. Ir jeigu nori gerai dirbti, tai kūnas yra tavo darbo įrankis modelių pasaulyje. Taip pat kaip ir sportininkas jis treniruojasi, kad pasiektų kažkokių rezultatų: greičiau nubėgtų, toliau nušoktų.

Tai modelis treniruojasi tam, kad kūnas tiesiog vizualiai kuo gražiau atrodytų ilgas, liaunas ir tvirtas. Tai aišku, jeigu nori pasiekti tokio rezultato, neužteks vien tik mažai valgyti ar vien tik sportuoti, tai dažniausiai derinami tie du dalykai. Tokia elementari norma, kuri ateina su modelio gyvenimu ir kur tu kaip modelis to net nekvestionuoji. Tai yra tavo aplinkoje, apie tai kalbama, apie tai kalbiesi su kolegėmis, su savo agentais, su klientais galų gale.

Kiekvienas modelis jaučia spaudimą pasiekti tą savo viršūnę ir kuo geriau atrodyti. Tai priklauso irgi nuo tavęs, kaip tu tai priimsi“, laidoje „Kasdienybės herojai“ pasakoja moteris.

Nors Julija neretai skrenda į kitas šalis dirbti modeliu, dabar socialinėje erdvėje ji itin gerai žinoma kaip „Kitchen Julie“ mergina, kuri kasdien gamina netikėčiausius patiekalus, ir su savo sekėjais dalijasi receptais.

Stebint Juliją socialiniuose tinkluose gaminančią įvairiausius patiekalus, ne vienam kyla klausimas modelis ir šitiek daug gamina kaip tai suderinama? Ir keksiukai, ir torčiukai. Kaip tai suderinama su liekna figūra?

„Labai geras klausimas. Iš tikrųjų, tai neatsitiko viskas per naktį ir iš karto. Visko teko per 12 metų modelio karjeros patirti. Teko save alinti, riboti kalorijas. Kažkada maitinausi taip, kad beveik buvau visus angliavandenius išbraukusi. Visko buvo. Bet galiausiai tas mitybos principas toks, koks jis dabar yra, atsirado turbūt prieš kokius 4 metus, kai aš nusprendžiau grįžti į Lietuvą.

Buvau persidirbusi ir jaučiau namų ilgesį. Aš grįžau turbūt ieškoti ramybės. Ir radau. Pradėjau sportuoti ir medituoti. Daugiau laiko pradėjau skirti sau ir rūpintis savimi labiau. Todėl tiesiog ieškojau problemos savo santykyje su maistu ir supratau, kad kažkas yra ne taip, kodėl aš turiu save riboti vis? Aš reguliariai sportuodavau, bet vis tiek labai grauždavausi, jeigu kažką suvalgydavau to, kam mes linkę klijuoti nesveiko maisto etiketę.

Ir tiesiog atradau tai, jog tuo metu, kai savęs neriboju ir nekontroliuoju, tada ir poreikis sumažėja viskam, ko galbūt iš tikrųjų nereikia. Tai taip sveikas santykis su maistu atsirado. Aš leidžiu sau viską, todėl šaldiklyje guli 3 porcijos ledų ir aš jų neliečiu, kol aš iš tikrųjų neužsimanau ledų. Bet tai išeina natūraliai. Ir esu laimingiausia, kokia buvau mitybos atžvilgiu. Ir geriausiai atrodau“, pasakoja manekenė.

Ir nors Julijai tinklaraščio kūrimas dešimtis, o gal ir šimtus kartu mažiau pelningas nei modelio darbas, šiandien moteris džiaugiasi, kad gali visa tai suderinti Julijai užtenka sudalyvauti kad ir dvejose fotosesijose, kad galėtų visą mėnesį pragyventi ir kurti naujus patiekalus.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)