Saugirdas kelionėms negaili nei laiko, nei pinigų. Daugybę šalių aplankęs žinomas vyras kiekvienais metais atostogauja ir lietuviškame pajūryje, o šiemet jo patiekalo galima paragauti ir viename Palangos restorane. „Jeigu man reikia rinktis daiktas, ar kelionė – visada bus kelionė. Aš išvis nesu daiktų vergas, man nereikia ir prabangių prekių ženklų – visada renkuosi potyrius.“

Saugirdas sako, kad įspūdingiausius patiekalus jis ragavo Azijos šalyse: „Indijoje ragavau ryklio. Labai norėjau paragauti, nes skamba neblogai, bet buvo visiška katastrofa. Šiaip jau, šlykštu buvo. Ne tai kad neskanu, bet šlykštu. O po kurio laiko aš supratau, kad nebūtina su maistu labai smarkiai eksperimentuoti, nebūtina išragauti visko, ką tau duoda gyvenimas.

Nuo to laiko laikausi tokios taisyklės, kad valgau tai, kas man skamba gerai aprašyme, ir ko aš nebijau išbandyti. Tikrai nenorėčiau ragauti beždžionių smegenėlių, nes man tai atrodo šlykštu, o ne kažkoks skanus delikatesas.“

Tiesa, Saugirdą Lietuvos kurortuose labiausiai piktina kainos: „Tiek viešbučių, tiek restoranų kainos yra neadekvačiai išpūstos“, – sako žinomas vyras.

Saugirdas sako lengvai atpažįstantis, ar naujai atidarytas restoranas susilauks sėkmės, ar greitai bankrutuos. Labiausiai lietuviškus restoranus jis kritikuoja už tai, kad jie skiria itin daug dėmesio interjerui, bet dažnai pateikia prastą maistą.

Kaip atrodo prabangiausi Palangos apartamentai už 3400 eurų ir kodėl Saugirdą Vaitulionį piktina pajūrio kainos?

Palangoje yra trys restoranai, kurie ne vienerius metus įtraukiami į geriausių Lietuvos restoranų trisdešimtuką. Tai restoranas „Palanga“, įsikūręs to paties pavadinimo viešbutyje Birutės alėjoje, Ingridai Sabonienei priklausantis žvaigždžių pamėgtas restoranas „Pušų Paunknėje“, kurio virtuvėje sukasi ir pati Ingrida, bei su komanda kuria patiekalus. Ir trečiasis – prieš ketverius metus šalia bažnyčios viešbutyje „Amberton green“ duris atvėręs restoranas „Onorė“.

Kaip atrodo prabangiausi Palangos apartamentai, kurie savaitgaliui kainuoja 3400 eurų ir dėl kokios prabangos įsimylėjeliai Maldyvus išmaino į lietuvišką pajūrį?

Kokie žvaigždžių patiekalai šią vasarą vilios turistus ir kaip atrodo dviejų geriausių Lietuvos virtuvės šefų kurtas desertas?

Visą laidą žiūrėkite video įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – naujas interviu su gerai žinomu, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiu žmogumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)