Mindaugas mus pasikviečia į savo namus. Ką tik palydėjęs žmoną su dukra ir sūnumi į mokyklą, jis didžiuliame name Vilniuje su erdviu kiemu liekas vienas su šunimi. Toks rytas keturiasdešimtmečiui Mindaugui vis dar keistas. Juk jis devyniolika metų buvo pripratęs prie griežto karininko dienos rėžimo, bet prieš dvejus metus, sugrįžęs į Tėvynę iš Briuselio, nusprendė kardinaliai pakeisti savo gyvenimą ir mesti savo karjerą likus vos keliems metams iki karininko pensijos. Tiesa, tuo metu Rusijos ir Ukrainos karu nė nekvepėjo. O Šiandien vyras pabrėžia net palikus NATO būstinę, jis bet kada yra pasiruošęs padėti kolegoms kare su Rusija.

„Šiuo metu galiu būti naudingesnis visuomenei padėdamas išlaikyti ramybę ir racionalumą. Tačiau jei situacija blogės esu bet kada pasirengęs užsidėti jau du metus nevilkėtą uniformą“, gyvenimo būdo laidoje „Kasdienybės herojai“ sako Mindaugas.

„Aš buvau strateginio lygmens analitikas. Mano tikslas buvo ateities prognozės, grėsmių numatymas. Po miškus nelaksčiau nė dienos. Dirbau vienoje iš slaptų tarnybų, daug teko dirbti su informacija. Daug teko analizuoti įvairiausių dalykų, tiesiog numatyti ateities įvykius", sako Mindaugas.

Šiandien vyras nori pabrėžti reikia didžiuotis karininkais, nes jie dirba labai sunkų ir atsakingą darbą. Juk net jam karjeros aukštumos karinėse struktūrose neatsvėrė įtampos ir kartais užplūstančio bejėgystės jausmo.

„Buvau priėjęs vos ne iki depresijos“, sako M. Valickis, kardinaliai pakeitęs gyvenimo būdą, tačiau kaip ir anksčiau, taip ir šiandien kasdien padedantis žmonėms ir visuomenei.

Šiandien Mindaugas prisistato mąstymo keitimo treneriu. Tačiau jis nėra iš tų, kuris siūlo nuo rutinos pavargusiems klientams viską mesti, ir keliauti, pavyzdžiui, į šiltus kraštus ieškoti laimės. Arba atsisakyti materialių dalykų.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją