Tiesa, Laura šiandien neslepia šį darbą gavusi ne iš karto prireikė net penkerių metų. Tačiau ji nepasidavė.

Laurą visada traukė menai, tačiau apsispręsti, ką gyvenime nori veikti, lengva nebuvo juk prestižiniame Vilniaus licėjuje besimokiusiai merginai puikiai sekėsi visos disciplinos. Galiausiai ji apsisprendė studijuoti architektūrą Mančesterio universitete.

Ir tik vėliau grafikos dizainas tapo jos keliu ir atnešė gyvenimo sėkmę. Tiksliau teksto šifrų kūrimas.

Dabar Laura į Tėvynę grįžta pakviesta įkvėpti kitų siekti savo svajonių ir tikslų.

Tai kas svarbiausia norint gauti tokį darbą? Reikia tiktai parodyti diplomą, darbus ar reikia ir kažkokių kitų sugebėjimų? Komunikacijos, būti laiku ir vietoje?

„Iš tikrųjų gal apmaudžiausias dalykas, kai tiek universitete dirbi dėl to diplomo, o nė viename darbe niekas nežiūrėjo į mano diplomą. Tiesiog tikėjo, kad pabaigei magistrą ir gerai. Manau, ypač dizaino darbe nėra tiek svarbu, kokie tavo pažymiai buvo. Bet iš tikrųjų, kokius tu projektus sukūrei, ką tu gali apie juos papasakoti, kokios tavo mintys buvo. Kodėl tu padarei tam tikrus sprendimus, kaip su iškilusiomis problemomis susidūrei. Ir jeigu gali iškomunikuoti savo procesą ir visus iššūkius bei įtikinti juos, kad tai buvo geras dizaino sprendimas, man atrodo, tai ir paliks įspūdį žmonėms, nes neužtenka vien gražių paveiksliukų. Reikia suprasti, kodėl tai darai, ir turėti tą paaiškinimą“, laidoje „Kasdienybės herojai“ apie savo karjeros kelią pasakoja pašnekovė.

Laura sako neišsiskirianti iš kitų lietuvių emigrantų, kurie gyvendami Londone ir uždirbdami daugiau nei Lietuvoje, visada kai tik gali dalį pinigų atsideda. Tačiau taupydama Laura svajoja visai ne apie nuosavą būstą, kaip kad dauguma tautiečių.

Po studijų iš Mančesterio Laura išvyko į Londoną ieškoti didesnių galimybių. Ir liko kiek nustebinta didmiesčio kainomis.

Ir nejaugi išties lietuvių taip pamėgtas didmiestis tampa nebeįkandamas net sėkmingiausiems?

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją