Ragauskų šeima jau įveikė beveik 100 tūkstančių kilometrų. Pernai jie keliavo penkis mėnesius, ratuoti pasiekė Iraną ir įveikė 37 tūkstančius kilometrų. O šiemet šeima vyko per daugybę šalių iki Afrikos. Kirto didžiulę Sacharos dykumą, pasiekė Senegalą ir per keturis mėnesius įveikė 30 tūkstančių kilometrų.

„Va, pašalpiniai keliauja. Kaip galima keturis, penkis, šešis mėnesius keliauti?“ – gyvenimo standartus laužančiai šeimai ant ratų sako aplinkiniai.

„Yra toks stereotipas, kad reikia eiti kiekvieną dieną dirbti, turėti nuoaltinį darbą. Ir toks žmogus negali sau leisti tiek laiko keliauti, tai jiems toks čia vienas iš stereotipų, kad kaip galima taip ilgai keliauti. Arba klausia – kodėl jūsų vaikai neina į darželius, į mokyklas?“ – nuotaikingame interviu laidai „Kasdienybės herojai“ pasakoja sutuoktiniai.

Oksana ir Paulius Ragauskai

Ragauskai anksti ryte nesikelia ir į darbą neskuba. Pora savo hobius sugebėjo paversti pragyvenimo šaltiniu. Tačiau Paulius ir Oksana tik dabar atrodo visiškai pašėlusi šeimynėlė. O jų pažinties istorija – labai įprasta. „Tiesiog tarnybinis romanas“, – taip jie vadina savo santykių pradžią. Vienoje didelėje įmonėje 38-erių Oksana dirbo grafikos dizainere, o šešeriais metais jaunesnis Paulius – vadybininku. Tačiau įsiplieskus meilei, abu metė darbus, įkūrė savo verslą, ir pradėjo intensyviai keliauti.

Pora prisimena keliauti pradėję vos susipažinę. O pirmoji dukra jau keliavo sulaukusi vos trijų mėnesių. „Viskas iš taupumo, – juokdamiesi sako sutuoktiniai ir primena kitiems – vaikams iki dvejų metų nereikia lėktuvo bilietų, tad kelionių su mažyliais atidėlioti neapsimoka.

Nereikia nė sakyti – kelionės yra pagrindinis Ragauskų gyvenimo prioritetas. Tačiau jie patikina ir Lietuvoje gyvenantys patogiai – šeima turi savo namus, juos puoselėja, tačiau prabangai pinigų nešvaisto.

Oksana ir Paulius Ragauskai

Ragauskai sako, kad keliauti sau ir kelionę paversti darbu – tai du skirtingi dalykai, nes vaizdo turinio kūrimas atima daug laiko ir jėgų. Tačiau tai šeimai leido pritraukti rėmėjų ir surinkti nemažą biudžetą, o kai ištisai keliauji po keletą mėnesių, reikia kelių dešimčių tūkstančių eurų.

Ragauskai patikina Europoje už nakvynę mokantys daugiausia 50 eurų. O Afrikoje – viskas gerokai brangiau, nakvynė kainuoja mažiausiai 120 eurų, pasirinkimas menkas, o sąlygos labai prastos.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją