„Taip, tai buvo turtas, kurį tu prarandi. Bet man didesnė netektis buvo reputacijos praradimas. Aš buvau vertinamas, buvau matomas žmogus Lietuvoje, buvau matomas tarp vadovų“, – sako pašnekovas.

Tačiau pradėkime Andriaus istoriją nuo pradžių. Lietuvai atgavus nepriklausomybę, šalies universitetai pradėjo ruošti pirmuosius vadovus. Šiauliuose užaugęs Andrius buvo tarp jų – pirmųjų gabiausiųjų. Šiandien Andrius savo talento nesureikšmina, o sako tiesiog gimęs geru laiku ir mokėjęs pasinaudoti galimybėmis, kai pradėjo dirbti besikuriančiame viename Lietuvos banke.

Tačiau paklausius apie Andriaus viso gyvenimo rutiną, sunku visą vadovo karjerą tiesiog nurašyti sėkmei. Juk kiek iš mūsų metai iš meto dėl darbo keliasi pusę penkių. Ir kiek iš mūsų yra dirbęs tiek, kad tektų nakvoti darbe?

Andrius Urbonas

„Hanza lizingo“ laikais mums tekdavo ir miegoti darbe. Kredito komitetai vykdavo ir antrą, trečią nakties, nes tai buvo besikurianti organizacija per visas Baltijos šalis, tai teko daug dėti pastangų, kad tą kompaniją užaugintume iki rinkos lyderių. Tai teko dirbti ir naktimis, ir miegoti darbe, ir keltis anksti, ir eiti paryčiui miegoti“, – prisimena A. Urbonas, kuris ir šiandien keliasi 5 valandą, kad laiku iš Vilniaus atvyktų į Alytuje esančią gamyklą, kuriai vadovauja.

Kai Andrius tapo Lietuvos pašto generaliniu direktoriumi, atrodė, tai bus jo karjeros pikas. Jis turėjo ambicingų planų padaryti valstybinę įstaigą konkurencinga. Tačiau pats nieko neįtardamas, vieną dieną buvo suimtas ir sulaukė labai rimtų kaltinimų.

„Turėjau baudžiamąją bylą, kurioje buvau apkaltintas labai sunkiais finansiniais nusikaltimais, su organizuota grupe. Kratos, suėmimas. Buvau nuteistas 5 su puse metų kalėjimo. O galiausiai
tiek Apeliaciniame teisme, tiek Aukščiausiame teisme aš buvau visiškai išteisintas“, – sako vyras.

Andrius Urbonas

Atrodytų, visiškai išteisintas, pasibaigus teismų maratonui, Andrius galėjo atsikvėpti ir pasidžiaugti, kad prasideda naujas gyvenimas etapas. Ir viskas grįš į senas vėžes. Tačiau – nieko panašaus. Andrius neteko visko – didelio gražaus šeimos namo, darbo, pajamų, ir galimybės ilgą laiką siekti karjeros Lietuvoje.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją